26 / 04 / 2024

İstanbul'da 100 milyon liralık gayrimenkul vurgunu!

İstanbul'da 100 milyon liralık gayrimenkul vurgunu!

İstanbul Beylikdüzü'nde 224 dairenin yer aldığı projeden kalan 42 dairenin kendisinden habersiz satıldığını söyleyen 400 kişiye satıldığını söyleyen iş insanı Metin Uçar, suç duyurusunda bulundu. 



Beylikdüzü'nde 224 daire ve 15 dükkandan meydana gelen bir projeye imza atan müteahhit Metin Uçar büyük mağduriyet yaşadı. Sabah'tan Bulut Yamandağ'ın haberine göre; Metin Uçar'ın projesi için ortaklık kurduğu firması İranlılar'a Türkiye vatandaşlığı kazandırmak için 182 dairesi satılan projeden kalan 42 daireyi Metin Uçar'dan habersiz şekilde tam 400 farklı kişiye sattı. Ayrıca bu satışlarda söz konusu dairelerin metrekaresi inanılmaz rakamlar evrakta yer aldı. 0.01, 0.25, 0.50 ve 1 metrekare olarak çeşitli fiyatlar karşılığında yaklaşık 100 milyon liralık vurgun gerçekleştiren ortağının kendisini ve yüzlerce kişiyi mağdur ettiğini söyleyen Metin Uçar, "İmzam taklit edilmiş, kaşem kulanılmış. Ne ben kendi binama girebiliyorum, ne de gerçek daire sahipleri evlerine girebiliyorlar. Çok büyük bir çete ile karşı karşıyayız. Devletimize güveniyorum." diyerek yardım talebinde bulundu. 

İstanbul da 100 milyon liralık gayrimenkul vurgunu!

Proje sahibi Metin Uçar eski ortakları M.Ö, N.A ve onlarla bağlantılı olduğunu söylediği 27 kişi hakkında savcılığa başvuru yaptı. İnşaat alanına girmesinin silahlı şahıslarca engellendiğini belirten Uçar, 'silahlı suç örgütü' tarafından projesinden daire ve dükkanlarının satıldığını öne sürerek gereğinin yapılmasını talep etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Metin Uçar, "Bugüne kadar toplamda 51 kişiden şikayetçi olduk ve "ön alım hakkından kaynaklanan tapu iptal ve tescil davası" anlamına gelen 7 adet şufa davası açıldı. 9 Haziran'da, savcılık, İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne yazı yazarak durumu rapor etti. O günden beri bu konu inceleme altında. Belediyeden zabıtalar defalarca gelip tutanak tuttu ve projemizin mühürleneceğini söyledi. Ortada büyük bir mağduriyet var. Gerçek daire sahipleri de mağdur ben de. Bir an önce bu dolandırıcılığın cezalandırılmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" 

Tapuda 750 milyon TL'lik vurgun engellendi!


Geri Dön