26 / 04 / 2024

İstanbul'un raylı sistem çalışmalarında son durum ne?

İstanbul'un raylı sistem çalışmalarında son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da inşası süren raylı sistem çalışmalarıyla ilgili konuştu.



Soru üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Atatürk Havalimanı'nı tekrar devreye almak istemesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Adil İsmailoğlu, "Onlar da uçakları İETT otobüsü gibi arkadan itince gidiyor zannediyorlar herhalde" dedi ve Havalimanı'ndaki sorunları bildiklerini ve bu nedenle İstanbul Havalimanı'nı dünyanın transit merkezi şeklinde planladıklarını belirtti. 

İstanbul un raylı sistem çalışmalarında son durum ne?

Türkiye'nin 2053 yılına kadar ulaşım alanında gerçekleştireceği yatırımların planladığına vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu "Bir devletseniz eğer uzun soluklu bir planlama yapmak zorundasınız. Dünyada gelişen trendleri ve oluşacak sorunlara bugünden çözüm üretmeniz gerekiyor" diye konuştu ve 2053 yılına kadarki planlamalarını yaptıklarının altını çizdi. Tüm sektörlerde gerçekleştirebilecekleri çalışmaları blanladıklarının altını çizen Karaismailoğlu, "2053'e kadar ulaşımda 197 milyar dolarlık bir yatırım planladık" şeklinde konuştu. 

İstanbul'daki metro çalışmalarıyla ilgili son duruma ilişkin de açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, Bu metro yatırımlarının mutlaka yapılmasının gerektiğini ve çok hızlı olunmasının gerekli olduğunu belirtti.


Geri Dön