25 / 04 / 2024

İzmir Güzelbahçe'de 10 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir Güzelbahçe'de 10 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir 5. Satış Memurluğu, Güzelbahçe İlçesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 10 milyon TL olarak belirlendi. 



İzmir 5. Satış Memurluğu, Güzelbahçe İlçesi'nde bulunan arsayı 10 milyon TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 20 Ocak 2021 günü gerçekleşecek. 

T.C. İZMİR 5. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ: Satışına karar verilen Taşınmaz tapunun  İzmir  İli, Güzelbahçe İlçesi, Güzelbahçe Mah., Yalı mevkii, 5571 parselinde, 1.211,98 metrekare yüzölçümü, “arsa” cinsiyle; 1450 / 9003 payı (195,20 metrekare) MEHTAP BAKICI, 725 / 9003 payı (97,60 metrekare) ÇAĞDAŞ ÜNAL, 725 / 9003 payı (97,60 metrekare) UMUR ÜNAL, 10900 / 63021 payı (209,62 metrekare) ÇİMEN KARGIOĞLU, 10900 / 63021 payı (209,62 metrekare),AYŞE ÇİĞDEM ERGİL, 20921 / 63021 payı (402,34 metrekare) RAMAZAN ERGİL adına kayıtlı bulunmaktadır. Tapu kaydında taşınmazın cinsi “arsa” olarak belirtilmişse de taşınmaz üzerinde; hâlihazırda İskele Sancak Balık Restoran işletmesinin mutfak – servis alanı ve tuvalet kısmı olarak kullanılan betonarme yapı ve söz konusu yapının bitişiğinde yemek salonu olarak kullanılan eklenti yapı (etrafı kısmen duvar ve cam panellerle kapatılmış üzeri pvc tente ile örtülü kapalı alanın) bulunduğu, bu alanın yan tarafında girişi ayrı olan hâlihazırda Kumrucu Şevki işletmesi tarafından yemek salonu olarak kullanılan eklenti yapı (etrafı cam panellerle kapatılmış üzeri oluklu sac levhalarla örtülü kapalı alanın) ve yine bu işletme tarafından mutfak olarak kullanılan eklenti yapı bulunduğu görülmüştür.

Taşınmaza Mithatpaşa Caddesinden bakıldığında sağ tarafta (doğu) Kumrucu Şevki işletmesi tarafından kullanılan eklenti niteliğinde yapılar mevcuttur. Yemek Salonu olarak kullanılan kısım yaklaşık 145 metrekare alanlı olup üzeri demir iskeletli çatısı oluklu sac malzeme ile kapatılmıştır. Yapının çevresi kısmen duvar ve cam panellerle kapatılmış olup zeminleri seramik kaplıdır. Mutfak kısmı yaklaşık 55 m2 alanlı olup zeminleri seramik kaplıdır. Bu kısmın üzeri kısmen pvc tente, kısmen oluklu sac malzeme ile kapatılmıştır. Taşınmaz imar planında “REKREASYON ALANINA” isabet etmekte olup hâlihazırdaki ticari kullanımın imar planına ve plan notlarındaki zemin kullanım çeşitlerine uygun olmadığı anlaşılmıştır. Taşınmaz üzerindeki İskele Sancak Balık Restoran işletmesinin mutfak – servis alanı ve tuvalet kısmı olarak kullanılan betonarme yapı 02.10.2014 tarih, 204/193 tadilat ruhsat no’lu (yapı kullanma izin belgesi; 20.10.2014 tarih, 9680 – 819 no’lu) yapı olup ruhsat bilgisine göre 113,60 metrekare brüt inşaat alanlıdır. Yapının zeminleri seramik kaplı olup teras çatılı olduğu görülmüştür. Mutfak – servis alanı ve tuvalet olarak kullandığı görülmüştür. Betonarme yapının bitişiğine birlikte kullanılacak şekilde etrafı kısmen duvar ve cam panellerle kapatılmış üzeri pvc tente ile örtülü yaklaşık 250 metrekare alanlı eklenti yapı inşa edildiği ve bu kısmın yemek salonu olarak kullanıldığı görülmüştür. Bu alanın zeminleri seramik kaplı olup fotoğrafları aşağıda sunulmuştur. Söz konusu yapılar için 3194 sayılı İmar Kanunu’ nun geçici 16. Maddesi uyarınca 21.06.2019 tarih, FCUJTJFT no’lu Yapı Kayıt Belgesi düzenlendiği anlaşılmıştır. Taşınmaz Mithatpaşa Caddesine cepheli olup caddenin deniz tarafında yer almaktadır. Toplu taşıma araçlarının güzergâhı olan Mithatpaşa Caddesine cepheli olan taşınmaz Güzelbahçe Merkezine girişi sağlayan İstikbal Caddesine yaklaşık 200 m., Otoyol Güzelbahçe giriş – çıkışına yaklaşık 1.800 m. direk uzaklıktadır. Mevcut konumu ile ulaşım ve taşıma imkânlarının çok iyi durumda olduğu belirlenmiştir. Kesintisiz deniz manzarası ve yoğun araç trafiğine sahip ana yol üzerindeki konumu nedeniyle ticari kapasitesinin ve kabiliyetinin çok yüksek olduğu belirlenmiştir. Bölgede Mithatpaşa Caddesine cepheli taşınmazların dükkân – işyeri, restoran kafe olarak kullanıldığı görülmüştür. Taşınmazın tüm belediye ve altyapı hizmetlerinden yararlanma imkânının mevcut olduğu tespit edilmiştir.
Adresi : Satışına karar verilen taşınmaz Yalı Mah., Mithatpaşa Caddesi, No: 50 Güzelbahçe - İzmir adresindeki yer alan İSKELE SANCAK BALIK RESTORANI ve yanındaki KUMRUCU ŞEVKİ adlı işletmelerin faaliyet yapıların bulunduğu yerdir.
Yüzölçümü : 1.211,98 metrekare

İmar Durumu ; Güzelbahçe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü' nün 03.09.2019 tarih, 3568 sayılı yazısı ekindeki imar durumunda taşınmazın; "REKREASYON ALANINA İSABET ETTİĞİ, PLAN NOTUNA GÖRE; Bu alanlarda; “HALKIN EĞLENCE VE DİNLENME GEREKSİNİMLERİNİ KARŞILAMAYA DÖNÜK AÇIK OLARAK DÜZENLENEN OTURMA VE YEMEK PİŞİRME YERLERİ, ÇEŞMELER, OYUN VE AÇIK SPOR ALANLARI, AÇIK GÖSTERİ ALANLARI VE YEŞİL BİTKİ ÖRTÜSÜ BULUNAN ALANLARIN YER ALABİLECEĞİ, BU ADALARDA HMAX=3.20 M. VE TABANA 50 METREKAREDEN FAZLA İNŞAAT YAPILAMAYACAĞI” belirtilmiştir.

Kıymeti : 10.000.000,00 TL 
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Beyanlar hanesinde 3402 sayılı kanunun 22.maddesinin 2.fıkrasının (a) bendi uygulamasına tabidir şerhi vardır. Bu şerhle yükümlü satılacaktır.
1. Satış Günü : 20/01/2021 günü 15:45 - 15:55 arası
2. Satış Günü : 24/02/2021 günü 15:45 - 15:55 arası
Satış Yeri : İZMİR BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ BİNASI STADYUM METRO DURAĞI KARŞISID BLOK 3. KAT, SULH HUKUK MAHKEMELERİ MÜZAYEDE SALONU -

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50'sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu (Milli bir bankanın kesin ve süresiz)vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/25 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 26/11/2020
 


Geri Dön