20 / 04 / 2024

İzmir İnciraltı'nın en büyük sorunu imar!

İzmir İnciraltı'nın en büyük sorunu imar!

İzmir İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu üyeleri, İnciraltı’nın imar sorununun çözümü için Başbakan Binali Yıldırım’dan yardım istedi. Platform İzmir Kent Ormanı dışında kalan kısmının istihdama ve ekonomiye katkı sağlayacak bir değere dönüştürülmesini istediklerini belirtti.




İzmir İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu üyeleri, İnciraltı’nın imar sorununun çözümü için Başbakan Binali Yıldırım’dan destek istedi. Platform Başkanı Tayfun Karabulut, bölgenin istihdam ve ekonomiye katkı sağlaması için acilen planlanması gerektiğini söyledi.


İzmir'de İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu, yıllardır çözüme kavuşturulmadığını savundukları imar sorununa katkı sağlayacak her planın yanında olduklarını açıklayarak, Başbakan Binali Yıldırım'dan destek istedi.


İnciraltı'nın  İzmir  Kent Ormanı dışında kalan kısmının istihdama ve ekonomiye katkı sağlayacak bir değere dönüştürülmesini istediklerini söyleyen İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir Sevenler Platformu'nda gerçekleştirdiği basın toplantısında "İzmir'in heyecanla temellerinin atılacağı günü beklediği çılgın proje İzmir Körfez Geçişi'nin (İZKARAY) İnciraltı'nın planlanmasında büyük ekonomik destek sunacak" dedi.


Kent Ormanı'ndan 2-3 kat büyük


Başbakan Binali Yıldırım'dan da bu konuda destek istediklerini ifade eden Tayfun Karabulut, "1991 yılında turizm bölgesi ilan edilen, 2 kez EXPO'ya aday olup tüm dünyanın tanıdığı İnciraltı'nın toprak sahipleri olarak elimizi taşın altından hiç çıkarmadık, bugün de çıkarmıyoruz. Bölgemizin planlanması ile İzmir, Kent Ormanı'ndan 2-3 kat daha büyük bir yeşil alan ve büyük bir ekonomik değer kazanacak" diye konuştu.


"Temel atma töreni bekliyoruz"


İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ise İnciraltı'nın planlanmasının İzmir açısından kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, "İnciraltı'nın bugünkü hali İzmir açısından kabul edilemez. Toprak sahiplerini de mağdur etmeden istihdama katkı koyacak her projenin destekçisi oluruz. Alsancak'tan daha büyük bir yerin kamuya faydasız vaziyette beklememesi gerekir. Başbakan Binali Yıldırım'dan temel atma töreni bekliyoruz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön