25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı bedeli 2015'te arttı!

Kentsel dönüşüm kira yardımı bedeli 2015'te arttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımı ödemelerine zam yaptı. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL oldu? Kira yardımında toplu ödeme olacak mı? Belediyeler, kira yardımında hangi görevi üstlenecek?..



Kentsel dönüşüm kira yardımı bedeli 2015 te arttı!


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımı bedelini güncelledi ve 2014 yılında 680 TL olan kira yardımı miktarını 735 TL'ye çıkardı. 


Kentsel dönüşüm kira yardımı, daha önce duyurduğumuz sistem güncellemesiyle gerçekleşti. Ocak ayında ödenmeyen kira yardımları, ay sonuna kadar 735 TL olarak hak sahiplerinin banka hesaplarına aktarılacak.


Kentsel dönüşüm kira yardımı sistem güncellemesi nedeniyle aksadı! O haberimiz için tıklayın!


Kira yardımı, toplu olarak alınabilecek mi?


Kentsel dönüşüm kira yardımında daha önce yapılan "5 aylık toplu ödeme"den bu ay itibariyle vazgeçildi. Ocak 2015 itibariyle kentsel dönüşüm kira yardımı, aydan aya ödenecek.


Belediyelerin görevi ne olacak? Ödemeyi belediye elden mi yapacak?


Kira yardımı ödemelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir diğer yeniliği de ilçe belediyelerine görev verilmesi oldu... 


Buna göre kira yardımı başvuruları, ilçe belediyesine yapılacak. Evrak hazırlığı ilçe belediyesinde tamamlandıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilecek. 


Ödemeler ise daha önce olduğu gibi Bakanlık tarafından hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak. Belediyeden elde ödeme söz konusu olmayacak. 


Ocak 2015'ten önce başvuru yapanların işlemleri, İstanbul Beşiktaş'taki Çevre ve Şehircilik Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nde gerçekleşirken, bundan sonra başvuru yapacak hak sahipleri ilçe belediyesine başvuracak.


Geri Dön