20 / 04 / 2024

Kripto paralar değer kaybediyor!

Kripto paralar değer kaybediyor!

Kripto paralarda Ekim'de başlayan güçlü artış süreci ABD Başkanı Joe Biden'ın altyapı yatırım paketine attığı imzayla sona erdi. Peki kripto paralarda son durum ne oldu? Analistler kripto para piyasasıyla ilgili neler diyor? İşte ayrıntılar...



Kripto para piyasalarında sert düzeltme hareketi ortaya çıktı. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; 69 bin dolarla rekor kıran Bitcoin, 60 bin dolara kadar düştü. Düşüşün nedeni olarak; ABD Başkanı Joe Biden'ın kripto paralarda vergi raporlama zorunluluğunu da kapsayan altyapı yatırım paketine imza atılması gösteriliyor.

Kripto paralar değer kaybediyor!

KRİPTO PARA VERGİ RAPORLAMA ZORUNLULUĞU

Kripto paralar rekor seviyelerden uzaklaşıyor. Ekim ayı ile başlayan güçlü yükseliş süreci ABD Başkanı Joe Biden'ın attığı imzayla sona erdi.

ABD Başkanı Joe Biden, kripto para vergi raporlama zorunluluğunu da kapsayan altyapı yatırım paketine imza attı. Bu da kripto para işlemi gerçekleştirenler için yükümlülük getireceğinden kripto para piyasalarında sert düşüşler kaydedildi. Bitcoin liderliğinde başlayan düşüş Ethereum'la sürdü ve genel olarak kripto para piyasalarında yayıldı.

Kripto paralar değer kaybediyor!

TÜM BROKERLAR RAPORLAMA ZORUNLULUĞUNA GİRDİ

ABD Başkanı Biden'ın imzasıyla resmen yürürlüğe alınan yasa ile vergi idaresi IRS için aracı kurum, broker tanımını genişletiyor. Bütün brokerlar bundan sonra cari vergi yasası kapsamında işlemlerini zorunlu şekilde raporlayacak.

Kripto paralar değer kaybediyor!

KRİPTO PARA MADENCİLERİ DE ENDİŞELİ

Piyasa katılımcıları, yapılan geniş tanımın kripto para madencileri ve piyasanın diğer taraflarını IRS'in raporlama zorunlulukları çerçevesine dahil edeceğinden tedirgin durumda.

Kripto paralar değer kaybediyor!

BITCOIN 60 BİN 390 DOLARA GERİLEDİ

Lider kripto para birimi Bitcoin, 63 bin Dolar desteğinde duramadı ve geriledi. Gün içinde en düşük 60 bin 390 dolara düşen Bitcoin, en yüksek de 64 bin 26 dolar seviyesine çıktı. Saat 07:42 itibarıyla Bitcoin yüzde 4'ten fazla kayıpla 61 bin 331 dolar seviyesinden işlem görüyor. Analistler, 63 bin dolar seviyesinde duramayan Bitcoin fiyatının 57-60 bin dolar aralığına kadar gerileyebileceğini ileri sürerken teknik göstergelerin hala Boğa piyasasına işaret ettiğine de dikkat çekiyorlar.

Kripto paralar değer kaybediyor!

ETHEREUM'DA DA KAYIP BÜYÜK

Diğer bir kripto para birimi Ethereum 4865 dolar ile gördüğü tarihi zirvenin ardından sert bir düşüş yaşadı. Ethereum, Biden'ın imzaladığı altyapı tasarısıyla beraber yüzde 5'e yakın kayıpla 4346 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin'in en büyük gizemi çözülüyor!

ABD kripto paraları yasal zemine oturtmak için çalışıyor!

Bitcoin, altını geçecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön