26 / 04 / 2024

Kripto paralar düşüşte! Çin ne yapmak istiyor?

Kripto paralar düşüşte! Çin ne yapmak istiyor?

Kripto para piyasası Çin'in darbesiyle sarsıldı. Kripto paraların ülkesine girişini engelleyen Çin, kripto para madenciliğini yasakladı. CNN International editörü David Culver, merak edilenleri yanıtladı...



Çin, kripto para sektörünü batırmaya çalışıyor. Bitcoin, Ethereum gibi coinlerde düşme yaşandı. Çin, kripto paraların ülkeye girişini engellemek için elinden geleni yapıyor. Çin'in kripto para madenciliğini en çok kullanan Sichuan eyaletinde madencilik yasaklandı. Bu durum karşısında Çin'in kendi kripto para birimini üretmesi beklenior.

Hürriyet'te yer alan habere göre; CNN International editörü David Culver, konuyla ilgili konuştu. Culver, ülkede devam eden yasaklayıcı tavrın coinlerin değerini düşüreceğine vurgu yaptı. 

Kripto paralar düşüşte! Çin ne yapmak istiyor?

Culver, şu açıklamalarda bulundu:

''Çin’in attığı her adım finansal ve ekonomik pazarlarda çok büyük etkisi oluyor. Kripto paralarda da bunun etkisini gördük. Çin hükümeti, Alipay firması ile bir araya geldiler. 5 büyük bankanın genel müdürleriyle de bir araya geldiler. Pekin "Bu işi sıkı tutacağız mesajı" verdi. Bitcoin bu gelişmenin ardından yüzde 9 düştü. Diğer kripto paralar da etkilendi ve düştü. Çin, kripto paralara müsaade etmeyeceğini her fırsatta yineliyor.

Kripto paralar düşüşte! Çin ne yapmak istiyor?

KONTROL ALTINA ALMAK İSTİYORLAR

Bu işin temelinde kontrol yatıyor. Bir şekilde nasıl bir paranın girip çıktığının hesabını tutmak istiyorlar. Çin’in kara para aklamaya karşı olduğu söyleniyor. Banka denetleme kurumları ve merkez bankası günün sonunda kendi dijital paralarını tedavüle sokmak istiyorlar. Genel olarak verilen mesaj kontrol sağlamak.

KRİPTO PARALARDA DEPĞER KAYBI OLABİLİR

Çin böyle devam ederse, net bir şekilde kripto paraların kullanılmasına müsaade etmezse o zaman bu kripto paraların daha fazla değer kaybetmesi söz konusu. Bir şekilde anlaşmaya varabilirlerse faydası görülebilir. Çin çok net şekilde denetim olmadan para aktarımı söz konusu olmayacak.

Kripto paralar düşüşte! Çin ne yapmak istiyor?

BITCOIN, ETHEREUM DÜŞÜŞTE

Kripto para birimlerinin öncülerinden olan Bitcoin yüzde 2.5 oranında düşüşle 31 bin 700 dolar seviyesinde işlem görüyor. Ethereum ise yüzde 2.38 oranında kayıpla 1897 dolar seviyesinde bulunuyor.''

Kripto para piyasalarında Çin depremi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön