27 / 04 / 2024

Kriz geliyorum diyor! Türkiye’yi fena vuracak

Kriz geliyorum diyor! Türkiye’yi fena vuracak

Dünyanın en büyük buğday üreticilerinden Çin ve Hindistan ülke dışı buğday satışını durdurduğunu açıkladı. Dünya piyasasının büyük bir bölümüne sahip iki devin kararının ardından ise en çok etkilenecek ülkelerin başında ise Türkiye geliyor…



Türkiye’de geçtiğimiz yıl gübre fiyatlarına gelen yüzde 200-400’lük zamların ardından bu sene verim kaybının yüzde 50’lere ulaşması beklenirken, peş peşe gelen haberler ise piyasayı tedirgin ediyor.

Rusya ve Ukrayna savaşıyla birlikte en büyük buğday tedarikçimiz iki ülke ülke dışı satış yapamaz hale gelirken, dünya buğday devi Çin ve Hindistan da gelen kıtlık ve iklim krizi alarmı nedeniyle dış piyasaya buğday satışlarını durdurdu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön