19 / 04 / 2024

Kurdaki gevşeme gayrimenkulde fırsata dönüşebilir!

Kurdaki gevşeme gayrimenkulde fırsata dönüşebilir!

İzmir Liva City Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Yalınızoğlu, piyasalardaki beklentileri değerlendirdi. Yalınızoğlu, "Kurdaki gevşeme gayrimenkulde fırsata dönüşebilir" dedi...



Ülke genelinde yatırım ortamında iyileşme belirtilerinin arttığını ifade eden  İzmir  Liva City Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Yalınızoğlu, "Döviz kurlarının gevşediği dönemlerde, birikimlerini faiz ve dövizde tutanların satın alma motivasyonu artacağı için, özellikleri olan ve alternatifi olmayan gayrimenkuller, yatırım açısından fırsata dönüşecektir" diye konuştu. 

İç ve dış politikadaki gelişmeler sonrası ekonomideki beklentileri değerlendiren Pınar Yalınızoğlu, "Yatırımcılar ve tüketiciler, piyasalardaki hareketliliğin etkilerini hissetmeye başladı. Kur’daki gevşeme eğiliminin devam edeceğini ön görüyoruz. Kimi yatırımcılar bekleme pozisyonunda kalırken, bu gibi dönemlerde, birikimlerini faiz ve dövizde tutanlar, doğru alanlarda projelendirilen ve özellikleri olan gayrimenkullere yatırım yaptıkları takdire, haklı ve karlı kazançlar elde edebilirler" ifadelerini kullandı. 

Ekonomik göstergelerin istikrarlı bir seyir izlediğini belirten Yalınızoğlu, "Sermaye piyasalarında dövizin gevşeme eğiliminin süreceği beklentisi hakim. Uzun vadeli yatımlarda en karlı kazançların gayrimenkul’den elde edildiği gerçeğinden yola çıkıldığında, tüketicilerin bu gibi dönemlerde yatırım yapma motivasyonunun artacağını ön görmekteyiz" şeklinde konuştu.

ETKİLİ BİR TALEP GÖZLEMLİYORUZ

Nitelikli üst gelir gurubunun yaşamak için İzmir’i tercih ettiği bilgisini paylaşan Yalınızoğlu, "Yaşam için İzmir’in cazibe merkezlerinden olan Urla’da satışa sunduğumuz ‘Urla Bağyolu evleri’ projemize gösterilen, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisinde, etkili bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Projemiz, yaşamında konforu, ulaşımda rahatlığı arayanlar için harika bir seçenek oluşturdu" diye konuştu.

Önümüzdeki süreçte, gayrimenkul yatırımına yönelik birçok projenin tamamlanmasıyla, İzmir’in hem ticaretin hem de yaşamın merkezi olacağını ön gördüklerini belirten Yalınızoğlu, "Ekonomiye katkı yapacak, İzmir’e değer katacak projeleri yönetmeye devam edeceğiz" dedi


Geri Dön