29 / 03 / 2024

Mai Residence, Parima Ofis ve Premier Kampüs Ofis yıl sonunda teslim!

Mai Residence, Parima Ofis ve Premier Kampüs Ofis yıl sonunda teslim!

Nitelikli gayrimenkul projelerine imza atan ve ‘5 yılda 5 yıldız proje’yi hayata geçiren FerYapı, eşzamanlı yürüttüğü üç projesini de yıl sonuna kadar teslim etmeyi planlıyor.



Kurulduğu 2010 yılından bu yana ‘İstWest’, ‘iTower’, ‘Mai Residence’, ‘Parima Ofis’ ve ‘Premier Kampüs Ofis’ gibi geleceğin projelerine imza atan FerYapı, devam eden projeleri için 2015’i teslim yılı olarak ilan etti. İstanbul’un en işlek lokasyonlarından biri olan Basın Ekspres Yolu üzerinde inşa edilen İstWest ve Şişli’de ofis hizmeti vermeye başlayan iTower’ı teslim eden FerYapı, şimdi de eş zamanlı yürüttüğü ‘Mai Residence’, ‘Parima Ofis’ ve kiralamaların başladığı ‘Premier Kampüs Ofis’i yıl bitmeden teslim etmeye hazırlanıyor. 


‘5 yılda 5 yıldız proje’yi hayata geçiren Fer Yapı’nın teslimlerini 2015 yılı sonuna kadar tamamlamış olacağını söyleyen FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, projelere ilişkin şu bilgileri verdi:

“Ofis konseptinin standartlarını yeniden belirleyen Premier Kampüs Ofis, son teknoloji ürünleri bünyesinde barındıran bir proje. Premier Kampüs Ofis’te akıllı sistem platformu üzerinden dijital kart sistemi sayesinde tüm hareketlilik takip edilebiliyor. Geniş sosyal olanaklarıyla dünyadaki ofis tercihinin Türkiye’deki ilk örneği olan Premier Kampüs’te 120 metrekareden 25 bin metrekareye varan akıllı ve verimli üniteler bulunuyor. Premier Kampüs Ofis için planlanan teslim tarihi bu yılın aralık ayı. Merter’de E5 karayolunun kenarında yükselen ‘Parima Ofis’ ise ticaretin en önemli akslarından birinin tarifi en kolay yerinde iş hayatı ve seyahatler açısından büyük avantaj sunuyor. Bakırköy ve Çağlayan adliyelerinin tam ortasında konumlanan ‘Parima Ofis’te 65 metrekareden 2.300 metrekareye varan ofisler mevcut. Parima Ofis’in teslim tarihi eylül 2015. Kartal’da inşa ettiğimiz Mai Residence’da 1. blok teslimler başladı, ikinci blok teslimlerini ise eylülde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” 


Mai Residence, Parima Ofis ve Premier Kampüs Ofis yıl sonunda teslim!


Gayrimenkul, iyi bir yatırım aracı olmaya devam edecek


Sektörün gelişimiyle ilgili de değerlendirme yapan Ramadan Kumova, konut fiyatlarındaki değişimin inşaat maliyetleriyle doğru orantılı olduğunu hatırlattı. Asıl konunun arazi fiyatları olduğuna dikkat çeken Kumova “Şehir içindeki projelerde maliyetin büyük kısmı arazi fiyatına gidiyor. Çözüm yolunda kentsel dönüşüm büyük önem arz edecek.”


İnsanların hayat standardını düşürmeden konut veya ofis sahibi yapabiliyorsak mutluyuz demektir. 2015'te finansman modelleriyle fark yaratan firmalar ön plana çıkacak. İstanbul bir metropol ve her 


geçen gün yıldızı parlamaya devam ediyor. Dünya şehirlerinden hala çok geride rakamları konuşuyoruz. İstanbul bu minvalde değerlenmeye devam edecek, gayrimenkul 2015'te de iyi bir yatırım aracı olacak” diye konuştu. 


Bundan sonraki yatırımımız kentsel dönüşüm olur


Türkiye’deki yabancı yatırımlara dikkat çeken Ramadan Kumova, bugüne kadar yabancıların yatırım yaptığı alanın sadece alışveriş merkezleri yatırımları olduğunu belirtti. Kumova “Bunun dışında ciddi yatırımlar yok. Yabancı yatırımcı öğrenme sürecinde zaman içinde Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının daha çok kazandırdığını görecekler. Dolayısıyla yabancıya konut satışlarında artış bekliyoruz” dedi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının uzun yıllar devam edeceğine inandığını belirten Kumova, konuya ilişkin de “Kentsel dönüşümün önünün açık olduğunu ve yıllarca süreceğini düşünüyorum. Çünkü konutta uzun vadeli borçlanma kabul gördü. Devletin toplu taşıma ve kentsel dönüşüm konusundaki yatırımları, farklı bölgelerde geliştirilen gayrimenkul projelerini destekliyor ve talebin artmasını sağlıyor. Biz de kentsel dönüşümle ilgileniyoruz ancak merkezin dışına çok çıkmak istemiyoruz. Uygulamaların gelişmesini umuyoruz. Bizim de bundan sonraki yatırımımız kentsel dönüşüm gibi görünüyor. Gireceğimiz bölgeler ise Beşiktaş ve Şişli civarı olur” dedi. 


Konutta balon söz konusu değil


Satılmaya çok fazla ürün olduğu konusunun sıkça gündeme geldiğini söyleyen Ramadan Kumova, konutta balonun söz konusu olmadığını söyledi. Kumova “Türkiye’de bir salonun söz konusu değil. Herkes ayağını yorganına göre uzatmaya alışkın. Bizim sektörümüzde fren ve gaz ilişkisi var. Gidişatın kötüye gittiğini hissetiğimiz anda gazdan ayağımızı çekerek frene basma refleksimiz var. Sanayi yatırımlarında olduğu gibi, büyük hacimlerde yaşanması olası risklerimiz yok. ABD’deki krizin nedeni onlarda para olması ve hesapsız harcama yapmalarından kaynaklandı. O nedenle ne fiyat, ne de ürün balonu olmaz bizde” dedi. Sektördeki sorunlara da değinen Kumova, bunlardan birinin de ruhsat sayılarındaki artış olduğunu söyledi. Bu sorunun biran önce çözülmesi gerektiğini belirten Kumova, ruhsat rakamları ve satılan konut arasında makas olduğunun altını çizdi. Sektördeki algı sorunuyla ilgili de konuşan Kumova “Sektörü çok karlı sanıyorlar, herkes inşaatçı olmak istiyor. Bugüne kadar sektöre sanayiden de girişler oldu. Sektöre girenler bir süre sonra inşaatçılığın hayal ettikleri sektör olmadığını görmeye başladı. Bu konuyla ilgili sorunlar bir yıla biter tahmin ediyorum” diye konuştu.



Geri Dön