26 / 04 / 2024

Mepaş Entegre, müşteri ihtiyacına yönelik yatırımlarını şekillendirecek!

Mepaş Entegre, müşteri ihtiyacına yönelik yatırımlarını şekillendirecek!

Nitelikli çelik ürünlerinin işlenmesi ve bu ürünlerin yarı mamul hale getirilmesi konularında hizmet veren Mepaş Entegre, yeni dönemde pazardan aldığı payı artıracak uygulamalara ağırlık verecek.



Bünyelerindeki lazer, plazma ve giyotin kesim üniteleriyle tedarik ve üretimin tüm süreçlerine yönelik hizmet verdiklerinin altını çizen Mepaş Entegre Üretim ve Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, pazar paylarını artırmak için müşterinizi değişen ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarını şekillendireceklerini açıkladı. Şahin, geniş ürün gamları ve yüksek kapasiteli depolarının da söz konusıi hedefe destek vereceğinin altını çizdi. 




Artan farklı müşteri ihtiyaçları ve hedefleri doğrultusunda çözümler üretebilmek adına yatırımlarına devam edeceklerini anlatan Mehmet Ali Şahin, halen mevcut makine parkı ile yılda yaklaşık 8 bin ton nitelikli çelik ürünü işleme kapasitesine sahip olduklarını kaydetti. Üretim süreçlerinin ISO 9001:2008 TUV CERT tarafından sertiflkalandırıldığını anlatan Şahin, imalat sürecinde lazer ve plazma kesim tezgahı makineleri kullandıklarını kaydetti. 



"Lazer kesim makinelerinde hızı artırmak için yatırım yapılacak" 

Sektördeki pazar paylarını artırmak için ikinci bir 'BystronicBystar L' lazer kesim tezgahı almak istediklerinin altını çizen Mehmet Ali Şahin, "Söz konusu tezgah, 2 bin 500'den 6 bin 500 milimetreye kadar tek plaka kesim özelliğine sahip. Dolayısıyla firmamızın hız kazanıp, rekabette öne geçebileceğinden hareketle söz konusu yatırımı yapmak istiyoruz" ifadesini kullandı. 




Mevcut yapıları ile çelik ürünlerin tedarikinden yarı mamul ürüne, yarı mamul üründen, mamul ürün haline dönüştürülmesine kadar tüm süreçte hizmet verdiklerini anlatan Mehmet Ali Şahin, 2005 yılında taşındıkları Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan bin 200 metrekare kapalı alanda satış, yarı mamul imalat ve işleme merkezlerinin bulunduğunu bildirdi. Şahin, halen yatırımı devam eden ve İstanbul Anadolu Yakası Tuzla OSB'de müşterilerin ihtiyaçlarına uygun olarak planlanan bin 500 metrekaresi açık, 3 bin 800 metrekaresi kapalı alanın ise yakın zamanda faaliyete geçeceğini açıkladı. 

"Orta vadede tek çatı altında hizmet sunmayı hedefliyoruz" İnşaat, makine imalat, metal, savunma ve otomotiv sanayii ve reklam sektörlerinde faaliyet gösterdiklerini .aktaran Mehmet Ali Şahin, "2 milyon dolarlık makine yatırımı ile de makine parkımızı genişletmeyi dolayısıyla sektörün ihtiyaç duyduğu hizmetleri tek çatı altında sunmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Daha kaliteli endüstri için teknik ve teknolojik çözümler geliştirdiklerini söyleyen Şahin, sanayiden kamuya kadar birçok alanda çözüm ortağı olarak yer aldıklarını ifade etti. Şahin, rekabetin yoğun olduğu iş dünyasında kuruluşların hızlı ve dinamik kararlar vererek, müşterilerine katma değerli hizmetler sunarak, rekabet gücünü elde bulundurabileceğine dikkat çekti. Melf fcaş Entegre'nin hizmet verdiği tüm sektörlerdeki üretim süreçlerini göz önüne aldığının altını çizen Şahin, "Firmamız, hammadde tedarik aşamasından yarı mamul üretime kadar müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına yanıt verebilmek adına hizmet alanını genişletip, makine parkına sürekli yatırım yapıyor" diye konuştu. 




Montanstahl ile stratejik ortaklık anlaşması yaptı Dünyanın en büyük çelik profil üreticilerinden olan Finlandiyalı StalaTube'den sonra İşviçreli Montanstahl'm Türkiye satışlarını yürütmek üzere yaptıkları stratejik ortaklık anlaşması hakkında da bilgi veren Mehmet Ali Şahin, söz konusu ortaklık ile özel boy ve şekillerde üretim imkanına sahip olduklarını.ifade etti. Montanstahl'm 1983 İsviçre kuruluşlu bir aile firması olduğunu dile getiren Şahin, bu şirketin küresel ölçekte yüksek bilgi birikimi ile iş dünyasında kendi segmentinde piyasa liderleri arasında gösterildiğine vurgu yaptı. 




Özel üretim ürünlere artan talepten dolayı Montanstahl'm kendi üretim teknoloj isini ve iş geliştirme gücünü bu alana yatırım yaparak, pazarın talep ve isteklerine göre uyarladığını vurgulayan Mehmet Ali Şahin, "Bu firma, östenetik grubu ürünler başta olmak üzere tüm paslanmaz çelik ürünlerin üretimini yapıyor" şeklinde konuştu. Yeni bir çelik tasarım aşamasında tüm üretim teknoloj il'erini kullanarak müşteriye en uygun maliyetli bir çözüm sunmak için tüm yüksek kalite standartlarının Montanstahl tarafından dikkate alındığını söyleyen Şahin, özel şekil çelik paslanmazlar haricinde de çok geniş alanda paslanmaz çelik yapılar için ürünler imal ettiklerinin altını çizdi. Şahin, özel mimari dış cephe projeleri, enerji, petrol ve gaz, su arıtma, deniz suyu arıtma tesisleri, gıda sektörü, petrokimya, endüstri, kimyasal, ilaç madencilik, üretim, savunma sanayi, otomotiv, kâğıt ve kâğıt hamuru üretim tesisleri için özel profilleri, lüks yat yapımında kullanılan dizayn profillerini istenilen tonaj da dünyanın her yerine satabildiklerini vurguladı. 



StalaTube'nin Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelerdeki satış faaliyetlerini yürütmek üzere stratejik iş ortaklığı ile iş gücünü artırarak, özel boylarda üretim hizmetlerine de devam ettiklerini hatırlatan Mehmet Ali Şahin, boru ve profil sektöründe de standart malzemelerin tamamının Avrupa menşeli olmak üzere stoklarında bulunduğunu ve özel ölçülerde de kısa zamanda tedarik etme imkanına sahip olduklarını sözlerine ekledi.




Dünya Bölge 


Geri Dön