28 / 03 / 2024

Merkez Bankası yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon beklentisini açıkladı!

Merkez Bankası yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon beklentisini açıkladı!

Merkez Bankası milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen piyasa katılımcıları anketini paylaştı. Peki Merkez Bankasının yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon beklentisi ne oldu?



FAİZ BEKLENTİSİ NE?

Katılım sağlayanların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 14,27 şeklindeyken, resmi olarak açıklanan ve merakla beklenen rakamlara gör bu anket döneminde yüzde 14,19 şeklinde oldu.

Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi de bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 14,00 şeklinde oldu.

Merkez Bankası yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon beklentisini açıkladı!

DOLAR/TL BEKLENTİSİ NE OLDU?

Merakla beklenen rakamlara göre, katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 16,13 lira şeklinde olurken, bu anket döneminde 16,04 TL şeklinde oldu.

Merakla beklenen rakamlara göre, 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi de aynı anket dönemlerinde sırasıyla 16,85 lira ve 16,62 lira şeklinde oldu.

Merkez Bankası açıkladı! O rakam zirveye çıktı!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön