26 / 04 / 2024

Millet bahçelerinin ihale süreçleriyle ilgili soru önergesi!

Millet bahçelerinin ihale süreçleriyle ilgili soru önergesi!

Ankara'da yapılması planlanan millet bahçelerinin ihale süreçleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, Ankara'da yapılması planlanan millet bahçelerinin ihale süreçlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Emir, ''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaadi olarak hemen her platformda dile getirdiği "Millet Bahçeleri" projesi kapsamında, Ankara'ya 13 Millet Bahçesi yapılacağını pek ' çok kez ifade etmiştir.

Ankara'da İmrahor Vadisi 1. Etap Millet Bahçesi ihalesi, 18 Şubat 2019 tarihinde "Açık İhale" usulü ile yapılmıştır.

Diğer yandan, TOKİ'nin "AKM (Atatürk Kültür Merkezi) 1. Etap Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi" ihalesini 11 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirdiği bilgisi, kamuoyuna yansımıştır.

Haberlerde 8 ayrı firmanın katıldığı ihaleyi en düşük teklif olan 398.5 milyon TL ile Yapı ve Yapı İnşaat Taahhüt A.Ş.'nin aldığı ifade edilmektedir.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in soruları:
1) Ankara'da yapılması planlanan 13 Millet Bahçesi'nin bugüne kadar kaçının ihalesi, hangi usul ile yapılmıştır?

2) AKM 1. Etap Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi" ihalesinin "Pazarlık" usulü yapıldığı bilgisi doğru mudur? Doğru ise, gerekçesi nedir? İhaleyi 398.5 milyon TL ile Yapı ve Yapı İnşaat Taahhüt A.Ş. 'nin aldığı bilgisi doğru mudur?

3) "AKM 1. Etap Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi" nin kapsadığı alan konusunda basın yayın organlarında farklı bilgiler yer almaktadır. İhaleye konu olan iş, ne kadarlık bir alanı kapsamaktadır?

4) Ankara'daki diğer millet bahçeleri ihalelerinin hangi usul ile ne zaman yapılması planlanmaktadır?
 


Geri Dön