24 / 04 / 2024

Milyonlarca sürücüye, kötü haber! Yüzde 100 zam geliyor! 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girecek!

Milyonlarca sürücüye, kötü haber! Yüzde 100 zam geliyor! 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girecek!

Arabası olan milyonlarca sürücüyü çok yakından ilgilendiriyor. Büyük zam yolda! 17 Mayıs'ta yapılan yeni düzenleme ile trafik sigortalarına zam kararı alındı. Yüzde 100 artış yaşanacak! Yeni uygulama 1 Haziran itibarı ile geçerli olacak! En yüksek ödemeyi 7 bin 529 lira ile İstanbul'daki sürücüler



EN DÜŞÜK BİN 485 LİRA

Yeni düzenleme ile beraber 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere trafik sigortasında primler yüzde 25 artacak! Yeni fiyatlara göre, otomobiller için en yüksek primi 7 bin 539 lira ile İstanbul’daki sürücüler öderken, en düşük primi ise yine otomobiller için bin 485 lira ile Adıyaman, Aydın, Çanakkale, Burdur, Hakkari, Hatay, Isparta’daki sürücüler ödeyecek. 

İstanbul’da, ilk kez trafiğe çıkacak olanlar, 1 Haziran’dan itibaren trafik sigortasına 3 bin 12 lira, hasarlı sürücüler 7 bin 529 lira, hasarsız sürücüler ise bin 656 lira ödeyecek. Ankara’da ise ilk kez trafiğe çıkacak olanlar 2 bin 926 lira, hasarlı sürücüler 7 bin 316, hasarsız sürücüler ise bin 610 lira ödeyecek.

Milyonlarca sürücüye, kötü haber! Yüzde 100 zam geliyor! 1 Haziran dan itibaren yürürlüğe girecek!TEMİNAT YÜZDE 100 ARTTI

1 Temmuz'dan itibaren de trafik sigortasının teminatları yüzde 100 yükseliyor. Bugüne kadar teminat artışları SEDDK tarafından sene başlarında yapılırdı. Sonuç olarak, 2022’nin başında da trafik sigortası teminatları artırılmıştı. Ekonomideki gelişmeler sebebi ile ilk kez yıl ortasında teminat limitlerinde yukarı yönlü revizyona gidildi. Bugün için trafik sigortasında araç başında maddi teminat limiti 50 bin lira; sakatlık, vefat, sağlık teminatı ise 500 bin lira. 1 Temmuz’dan itibaren teminatlar iki katlanacak, maddi teminat limiti 100 bin lira; sakatlık, vefat, sağlık teminatı ise 1 milyon lira olacak.

Bu açıdan değerlendirilecek olursa, trafik sigortasında yüzde 25’lik bir fiyat artışı yaşandı lakin teminatlarda ciddi artışa gidildi. Teminatlar yüzde 100 yükselirken, prim artışı yüzde 25 ile kısıtlı kaldı. İstanbul trafiğinde araç kullanıyorsunuz, ilk kez trafiğe çıkıyorsunuz ve trafik sigortası için de 3 bin lira ödediniz.

Kaza yaptınız, karşı taraftaki araca hasar verdiniz. Malum bugün en düşük araç bedeli 250 bin liralardan başlıyor. Araçtaki maddi zarar ise 80 bin lira. 3 bin lira ödediğiniz trafik sigortası 80 bin lirayı zarar verdiğiniz araç sürücüsüne ödüyor. Ya da trafikte kazaya karıştınız ve birinin ölümüne sebebiyet verdiniz 3 bin lira ödeyip, trafik poliçesi yaptırdığınız sigorta şirketi gerekli hesaplamaları yaptı ve misal, vefat edenlerin yakınlarına 300 bin lira tazminat ödedi. Trafik sigortası olmasaydı bu rakamları cepten ödemek zorunda kalacaktınız.

Devlet Su İşleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı 8231 personel alacak! Başvuru tarihi açıklandı mı? Son 2 gün!

Fed'in yumuşak söylemleriyle emtia piyasaları rekora koştu!

Samsung Galaxy S22 Ultra'ya 15.100 TL indirim! Kampanyayı sakın kaçırmayın! İşte 30 Mayıs 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön