25 / 04 / 2024

Otopark Yönetmeliği son dakika!

Otopark Yönetmeliği son dakika!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı Otopark Yönetmeliği resmen değişti. Otopark Yönetmeliği son dakika değişikliği...



Otopark Yönetmeliği son dakika!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği resmen değişti. Otopark Yönetmeliği son dakika değişikliği 31434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yer aldı.

Otopark Yönetmeliği son dakika!

31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe gireceği duyurulan Otopark Yönetmeliği ile ‘her daireye bir otopark’ yapılması zorunlu hale getirilmişti. Sektör temsilcileri ise her arsa yapısında bunun imkanı olmayacağını, getirilen bu zorunluluğun kentsel dönüşüm sürecini zora sokacağını iddia etmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sektörün tüm taleplerini dikkate alıp yönetmelikte bazı değişiklikler yaptı. İşte Otopark Yönetmeliği son dakika değişikliği....

Otopark Yönetmeliği son dakika!

Otopark Yönetmeliği son dakika

1- Her yapı alanı için farklı formüller geliştirilecek otopark yapılmasında engeller kaldırıldı.

2- Otopark alanı daire veya dükkan büyüklüklerine göre yapılacak.

3- Parselinde otopark yapamayan yapılar için de 1000 metre yarıçapındaki başka bir alanda otopark yeri temin edebilme imkânı sağlanacak.

4- 80 metrekareden küçük her 3 daire için en az 1 otopark, 80-120 metrekare arasındaki her 2 daire için en az 1 otopark, 120-180 metrekare arasındaki her daire için en az 1 otopark ve 180 metrekare üzeri her daire için 2 adet otopark yeri ayrılacak.

Otopark Yönetmeliği son dakika!

5- Dükkân, mağaza, banka gibi fonksiyonlarda her 30 metrekare için 1 adet olan otopark zorunluluğu, her 40 metrekare için 1 adet olarak, büro binalarında her 40 metrekare için 1 adet olan otopark zorunluluğu, her 50 metrekare için 1 adet olacak.

6- Otoparkın bina bodrumunda karşılanması zorunluluğu kaldırıldı.

7- Binanın bodrumunda ya da parsel arka, yan bahçesi veya ön bahçesinde veyahut bu bahçelerin altında öncelik olmadan karşılanabililecek.

Otopark Yönetmeliği son dakika!

Otopark Yönetmeliği resmen değişti!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön