25 / 04 / 2024

Petrol fiyatlarında sert hareketler dikkat çekiyor! Gözler akaryakıt fiyatına çevrildi!

Petrol fiyatlarında sert hareketler dikkat çekiyor! Gözler akaryakıt fiyatına çevrildi!

ABD ham petrolü 107 dolardan, brent petrol ise 112 dolardan işlem görüyor. 120 dolar seviyelerinden düşen petrol fiyatları sonrası gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi.



ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE AKARYAKIT FİYATLARI

Eylül 2021’de 70 dolar olan petrol fiyatları Haziran 2022’de 120 dolar seviyelerine yükseldi ve yüzde 64’ten fazla değer kazandı. Yurt içindeyse dolar/TL kuru ile petroldeki yükselişle neredeyse her hafta en az bir kere zamlanan akaryakıt fiyatları 30 TL’ye ulaşmış durumda.

Motorinin litre fiyatı İstanbul’da yaklaşık olarak 29,94 TL’ye, Ankara’da 30,05 TL’ye ve İzmir’de 30,07 TL’ye satılıyor. Benzinin litre fiyatı İstanbul’da yaklaşık olarak 27,51 TL'ye,  Ankara  ve İzmir’de ise 27,63 TL’ye satılıyor.

Petrol fiyatlarında sert hareketler dikkat çekiyor! Gözler akaryakıt fiyatına çevrildi!

SALI GÜNÜ İNDİRİM OLACAK MI?

Benzine ve motorine indirim bekleyen araç sahipleri gelen açıklamaları takip ederken, akaryakıt sektörü temsilcilerinin verdiği bilgiye göre, petroldeki düşüş henüz uluslararası benzin ve motorin fiyatlarına yeterince yansımadı ve bugün fiyatlarda bir değişim beklenmiyor. Ayrıca temsilciler, petrol fiyatlarında tekrar yükseliş olmaması durumunda salı gecesi benzinde indirim olabileceğini kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön