26 / 04 / 2024

Sitelerde oturanlar dikkat! Herkes bu sorunu yaşıyor! İşte çözümü! 

Sitelerde oturanlar dikkat! Herkes bu sorunu yaşıyor! İşte çözümü! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde sitelerdeki gürültü sorununu kaleme aldı. Peki sitelerde yaşanan gürültüler için ne yapılabilir? Sitelerde gürültü sorunu nasıl çözülür? İşte o soruların yanıtları ve Tamer Heper'in konuyla ilgili açıklamaları...



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper,  okuyucusunun sorusunu yanıtladığı konuyla ilgili açıklamasına, "Site içinde gürültü neden olur? Doğrusu önce bunu bilmek lazım. Bu gürültü şikayetinin nedeni çok önemli" ifadelerini kullanarak başladı. Bazı kat maliklerinin doğal yaşam şartlarını bile rahatsız edici gürültü olarak tanımlayabildiğinin altını çizen Tamer Heper, "Sokak köpeğinin havlamasından, uçan martıların sesinden rahatsız olur. Buna çözüm getirilmesini ister" diye konuştu ve buna karşı yapılacak bir şey olmadığını aktardı. 

Sitelerde oturanlar dikkat! Herkes bu sorunu yaşıyor! İşte çözümü!  

Heper, ikinci olarak, bina içinde iş yeri bulunuyorsa, bu iş yerindeki makinelerin gürültü yaratması ya da konutlardaki kalabalık ailelerin komşu haklarını hiçe sayarak rahatsız edici davranışlarda bulunması durumlarının yaşanabileceğini söyledi. Bu durumda uyarı sonuç vermediğinde dava açılmasının gerekli olduğunu dile getiren Heper, "Çalıştırılan makine var ise bunun önlenmesi kararı alınır ve makinenin çalıştırılmasına son verilir. Ancak çoluk çocuk kalabalık aileler olup da komşuluk haklarını hiçe sayan davranışları ile çevreyi rahatsız ediyorlar ise bunlar için de dava açılır" ifadelerini kullandı.

Sitelerde oturanlar dikkat! Herkes bu sorunu yaşıyor! İşte çözümü!  

Kalabalık ailelerin yaptıkları gürültünün önlenmesi kararı alınacağını belirten Heper, bu karara rağmen, gürültünün sonlanmaması bir sene daha devam etmesi durumunda mahkemenin evlerinin diğer kat maliklerince satın alınmasına izin verileceğine dikkat çekti. 

Heper, konuyla ilgili olarak "Bu satın alma konusunda mağdur olan komşulara bir zorluk çıkarıldı" ifadelerini kullandı ve dava kapsamında, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karar alınması şartı koyulduğunu belirtti.

Hazine arazisine ev yapmak isteyenler dikkat! Milli Emlak'tan İstanbul'un göbeğinde son dakika arsa fırsatı!

Ev fiyatlarındaki yükseliş tam gaz! İstanbul 2 ilçesiyle zirvede!

Emekli ve memurun Temmuz zamları yarın belli oluyor! Emekli ve memur Temmuz maaşı kaç TL olacak? Hemen bu hesaba bakın!


Geri Dön