28 / 03 / 2024

Sivasspor Stadı'nda son rötuşlar!

Sivasspor Stadı'nda son rötuşlar!

Sivas'ta Mayıs 2013'te temeli atılan, kendi enerjisinin bir bölümünü üretecek, yağmur ve kar sularını depolayacak, ısıtma sistemli ve 25 bin seyirci kapasiteli Türkiye'nin ilk ekolojik stadında çimlerin serimine başlandı



Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde Sivas'ta yapımına başlanan Türkiye'nin ilk ekolojik stadında, çimlerin serimine başlandı. 


Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Salim Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stadyumdaki çalışmalarda sona doğru yaklaşıldığını söyledi.


Çimlerin serilmeye başlandığını ve hafta sonu bu işlemin tamamlanacağını belirten Kılıç, "Müteahhit firma yıl sonuna bitirmeyi hedefliyor. Bundan sonra asıl önemli olan çimlerin kökleşmesi. Artık 2016-2017 sezonunda açılışını yapacağız. Hem işçiliği hem projesi hem de seyir zevkiyle mükemmel bir stadyum oldu" dedi.


Stadyumun 25 bin koltuk kapasitesine sahip olduğunu ancak bunun artırılabileceğini ifade eden Kılıç, her türlü uluslararası müsabakanın oynanabileceği, standardı yüksek bir stat olduğuna dikkati çekti. 


Kılıç, stadyumun kentin soğuk iklim koşullarına uygun şekilde inşa edildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:


"Hem zeminin alttan ısıtması hem de tribün ısıtması mevcut. Ayrıca yine yağmur ve kar sularının toplanıp kullanma suyu olarak yararlanılabileceği yine enerjisinin bir kısmını üretecek bir stadyum. Güzel bir stat oldu, ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Geçmişte bunlar bizim için hayaldi. Ben de eskiden futbol oynadım ama çim sahayı göremedik. Böyle standardı yüksek stadyumlar görmedik. Gurur duyuyoruz, inşallah yeni sezonda stadyumu doldururuz diye ümit ediyorum."


- Stadyum yeni sezonda açılacak

Stadyumun zeminine serilen çimin kökleşmesinin zaman aldığını ve bu yüzden sıkıntı yaşamama adına gelecek sezona açılmasını planladıklarını anlatan Kılıç, güneş enerjisinin azalması nedeniyle çimin bakımının zorlaşacağını belirtti.


Kılıç, her türlü eksiği giderilmiş dört dörtlük bir stadyum ve spor kompleksini Sivas halkının hizmetine sunmayı arzuladıklarını anlatarak, "Sivasspor karşılaşmalarını 4 Eylül Stadyumu'nda oynuyor. Oranın zemini Türkiye'nin en güzel zeminlerinden bir tanesi, hiç bir sıkıntımız yok. Bir acelemiz de yok, her şeyinin dört dörtlük tamamlanmasının ardından stadyumun açılmasını arzu ediyoruz" diye konuştu. 


 - "Burası güzel bir spor kompleksi olacak"

Stadyumun etrafındaki çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini aktaran Kılıç, alanda stadyumun yanı sıra birçok spor tesisinin bulunduğunu söyledi. Bölgede 5 bin 500 kişilik spor salonu, olimpik yüzme havuzu ve diğer spor tesislerinin inşaatlarının devam ettiğini dile getiren Kılıç, "Burası güzel bir spor kompleksi olacak. Sivas'ın 50 yılık spor altyapı problemi çözülmüş olacak" ifadelerini kullandı. 


Stadyumun bin 600 araçlık otoparkının bulunduğunu ve diğer spor tesislerinin tamamlanmasıyla kapasitenin 3 bine yükseleceğini anlatan Kılıç, bölgede otopark sıkıntısı yaşanmayacağını belirtti. 


Kılıç, stadyumun ve spor tesislerinin kente kazandırılmasında emeği bulunanlara teşekkür etti. 


AA


Geri Dön