24 / 04 / 2024

Ulaşım projeleri zamanında hizmete açılacak!

Ulaşım projeleri zamanında hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turhan, ''İhalelerde şartımız "Parayı yurt dışından getireceksin" oluyor'' diye konuştu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Turhan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu oldu.

''Projeler zamanında bitirilecek''

Yatırım bütçesinden en fazla payın ulaşımın aldığını söyleyen Turhan, ''Yatırım bütçesinden bugüne kadar olduğu gibi en yüksek payı aldık. Ulaştırma, altyapı sistemleri uzun vadeli ve yüksek maliyetli yatırımlardır. Altyapıyı oluşturduğun zaman diğer sektörler bunun üzerinde büyüme gerçekleştirir. Bugüne kadar sene başı bütçesinden en iyi yatırımı aldık. Planladığımız, hedeflediğimiz projeleri zamanında hizmete açmak için, bitirmek için planlamamızı programlamamızı yaptık'' diye konuştu. 

''Altyapıyı iyileştirdik''

Kara yolları ve demir yolu altyapısının iyileştirildiğini söyleyen Bakan Turhan, ''Yatırımlarımızı ağırlıklı olarak acil ulaşım ihtiyaçlarını görmek için kara yolları ve demir yolu altyapısını iyileştirdik. Ülkemizde ulaştırma, doğu-batı koridorunda oluşur. Demir yollarının kapasitesinin daha da artırılması için sinyalizasyon altyapısını da iyileştirerek konforunu ve kapasitesini daha yüksek seviyeye getiriyoruz. Yaptığımız haberleşme sistemiyle trenler birbirleriyle iletişim sağlayabilecek ve iletişim kurabilecek. Elektrikasyon konusu önemli sinyalsiz hattı açtınız diye eleştirilere maruz kalıyoruz. Ülkemizdeki demir yolu altyapısının yüzde 45’i elektrikli. Taşımacılıkta kara yolu altyapısını daha önceden iyileştirmiştik, rahatlattık. Türkiye’nin ekonomik büyüklüğüne göre mal miktarının insan hareketinin, yolcu hareketini taşıyabilecek koridorları bitirdik. Kuzey-Güney koridorlarını bitirdik'' dedi.

''Devlete yılda 822 milyon euro ödenecek''

''İhalelerde şartımız "Parayı yurt dışından getireceksin" oluyor'' diye konuşan Turhan, ''Ülkemize yurt dışından sermaye akıyor. 3. Havalimanını yaptılar ve devlete yılda 822 milyon euro para ödenecek'' ifadelerini kullandı.

Yapımı devam eden projelerle ilgili konuşan Turhan, ''190 kilometrelik, Bursa-Balıkesir arasındaki kesimi de 6 ay sonra açacağız. İzmir-Çandarlı Otoyolu’nu yap-işlet-devretle yapıyoruz, hizmete açacağız. İstanbul-Kapıkule arasında hızlı tren ihalesini yaptık. Temelini 3 Mayıs’ta atacağız'' dedi.

''Dünyanın en büyük köprüsü 2022’de açılacak''

''Dünyanın en büyük köprüsü Çanakkale Köprüsü’nü yapıyoruz'' diyen Turhan, ''Dünyanın en büyük köprüsü Çanakkale Köprüsü’nü yapıyoruz. Temel ile kule arasında bağlantıyı sağlayacak şaftları yerine koyduk. 2022’de hizmet vermeye başlayacak. Çanakkale Köprüsü hem Marmara denizinin ring yolunu tamamlamış olacak hem de bizim önemli ihraç kalemlerimizden biri olan ege, Akdeniz’de üretilen malların Avrupa’ya hızlı ulaşma imkanı olacak'' şeklinde konuştu. 


Geri Dön