26 / 04 / 2024

Yatırım yapacaklar dikkat! Euro ve dolar fena kapıştı

Yatırım yapacaklar dikkat! Euro ve dolar fena kapıştı

Yatırım yapacak vatandaşlara dikkat çeken bir uyarıda bulunuldu. Euro ve doların karşı karşıya gelmesinin ardından doların kazandığına dikkat çeken analistler, euronun 2002'den bu yana dolar karşısındaki en düşük seviyede olduğuna vurgu yaptılar.



RESESYON NE DEMEK? 

Resesyon, bir ülkenin ekonomik faaliyetlerinde en az altı ay süreyle gerileme yaşanması nedeniyle reel gayri safi yurt içi hasılanın düşmesi, ekonomik faaliyetlerde duraklaması, negatif anlamda istikrarlı bir konjonktür dalgasında doruğu izleyen reel ekonomik faaliyet düzeyinde ılımlı daralma aşamasıdır. Ekonomideki daralma ılımlı değil şiddetli olursa buna depresyon denmektedir.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Döviz, başka bir ülkenin para biriminin yerli para birimi cinsinden ifadesidir. Örnek verirsek; Türkiye’de ABD Doları, Sterlin, EURO gibi para birimleri döviz olarak anılır. Döviz kuru ise bir birimlik yabancı para biriminin yerli para cinsinden ifade edilmesidir. Mesela, ABD Doları ile Türk Lirası arasındaki döviz kuru 5 ise, bu 1 ABD Doları almak için 5 TL ödemeniz gerektiği anlamına gelir. 

Döviz kuru arz ve taleplerini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Şöyle ki; 

-          Enflasyon veya işsizlik beklentileri,

-          Yurtiçi veya yurtdışı faiz oranları ve bunlarda olan değişimler,

-          Sosyo – ekonomik olaylar,

-          Siyasi olaylar , gibi her bir faktör döviz kuru üzerinde etki eder. 

Ünlü bilet devine büyük soruşturma

Elektrikli arabalarla ilgili düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bitcoin yükselecek mi? Bitcoin ne zaman yükselecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön