27 / 04 / 2024

Yeni Dacia Duster, Bursa'da üretilebilir! Peki fiyatları düşecek mi?

Yeni Dacia Duster, Bursa'da üretilebilir! Peki fiyatları düşecek mi?

Oyak Renault'nun Dacia Duster'ın yeni neslini Bursa'da üreteceğine dair söylentiler gündeme geldi. İşte gündem olan bu konuyla ilgili son dakika gelişmeleri...



Piyasaya 2010 yılında çıkan Duster aradan geçen 13 senelik zaman içerisinde hep Romanya’da üretimi yapılıp oradan dünyaya dağıtıldı. Eğer iddialar gerçekleşirse Duster ilk kez Romanya'dan başka bir ülkede üretilmiş olacak.

İddialar arasında; Oyak Renault'nun Bursa'daki tesisinin üretim kapasitesini artıracağı da yer alıyor.  Toplam üretim kapasitesi 500 bin adede ulaşacak tesiste, 200 bin adet Duster üretilmesi hedefleniyor.. Kalan 300 binlik bölüm ise Renault Clio ve Mitsubishi Colt'lardan oluşacak.


Dacia Duster Türkiye'de en çok satılan SUV’lar listesinde 2. sırada yer alıyor. Avrupa'da yüksek satış rakamlarına ulaşan Dacia Duster, geçtiğimiz yıl kompakt sınıfında en çok satan 9. model oldu. 2022 yılında Duster, Avrupa'da toplamda 149.648 adetlik satış gerçekleştirdi. Duster'ın önümüzdeki yıl tamamen yenileceği tahmin ediliyor.  Romanyalı üretici, yeni nesil Duster ile de başarılı bir satış performansı çizmeyi hedefliyor.

Tesla tarih verdi! 4 Nisan'da Türkiye'ye geliyor!

Audi e-tron GT quattro'nun fiyatı ne kadar oldu? İşte Audi e-tron GT quattro hakkında her şey…

Audi RS e-tron GT'nin fiyatı aynı kaldı! İşte Audi RS e-tron GT'nin 27 Mart 2023 fiyat listesi

Alfa Romeo Special Series otomobiller... İşte Alfa Romeo 27 Mart 2023 fiyat listesi...


Geri Dön