25 / 04 / 2024

Yılmaz Özdil'in hilti ile kırılamayan duvarları kepçeyle yıkıldı!

Yılmaz Özdil'in hilti ile kırılamayan duvarları kepçeyle yıkıldı!

Muğlanın Bodrum ilçesinde, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil tarafından satın alınıp, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye ulaşan villanın kaçak eklentilerinin yıkım işlemi, 8'nci gün devam ediyor.



Muğla'nın 'nın Bodrum ilçesi Bitez Mahallesi'nde, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017'de bir firmadan 4.6 milyon liraya villa satın aldı. İddiaya göre yapı, yürürlükte yapılan imar planında 'ticaret alanı' sınırları içerisinde yer alıyordu. Bodrum Belediyesi tarafından yapıya, Hülya Özdil adına 'ofis ve iş yeriiki bağımsız bölüm142,5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı verildi. Belediye, bir süre sonra da yapı kullanım izin belgesi verdi. Özdil ailesi, imar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı, villaya çevirdi. Ruhsatı tek katlı, iki bitişik ofis ünitesi için düzenlenen 142.5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı anlaşıldı. 310 metrekareye çıkarılan villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017'ye kadar olan yapıları kapsayan 'İmar Barışı'na başvuruda bulundu. Ancak 'İmar Barışı' uygulamasının ardından kaçak yapılaşmanın sürdüğü 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı ortaya çıktı. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, her iki yerin 'İmar Barışı' sonrası yapıldığını, bölgenin uydu fotoğraflarıyla da tespit etti. Bu gelişmenin ardından villadaki imara aykırı alanlar belirlenip, inceleme başlatıldı. İncelemenin tamamlanmasından sonra dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi. Ayrıca villa, Bodrum Belediyesi tarafından mühürlendi. Mühürde, 'Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı 'İmar Kanunu'nun 32'nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur' ifadeleri kullanıldı.

380 BİN LİRA CEZA
Habertürk'te yer alan habere göre; Özdil ailesi, yıkım hakkında herhangi bir çalışmada bulunmayınca, Bodrum Belediyesi Fen İşleri ile Zabıta Müdürlükleri ekipleri villaya geldi. Ekipler çalışmalarına devam ederken, Özdil'in avukatının itirazı üzerine Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'nce 1 aylık yürütmeyi durdurma kararı alınarak, yıkım çalışmaları yarıda kaldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ardından Bodrum Belediyesi de yıkımın durdurulması yönünde karar veren Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.. Yıkım kararının yerinde olduğu yönünde savunma verdi. Savunmada, "Uydu fotoğrafları, Çevre Müdürlüğü ve Belediye imar ekiplerimizin yerinde tespitleri sonrasında yıkım kararı aldık" ifadeleri kullanıldı. Bu süreç içerisinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi'nin kararını inceleyen Muğla 1´inci İdare Mahkemesi, villanın kaçak bölümlerinin yıkımı ile ilgili Özdil ailesinin talebi olan yürütmeyi durdurma kararına gerek olmadığına hükmetti. Mahkeme ayrıca, Özdil ailesinin yapı kayıt belgesinin iptaline ilişkin yürütmeyi durdurma talebini de yerinde görmedi. Bodrum Belediye encümeninin, villanın kaçak bölümleri için yıkım kararının yanı sıra 'İmar Kanunu'nun 42'nci maddesi kapsamında Hülya Özdil'e 380 bin lira idari para cezası verildi.

YIKIM İŞLEMİ BUGÜN DE SÜRDÜ

Özdil'in villasının kaçak bölümlerindeki eşyalar, 29 Mayıs Cuma günü ailenin anlaştığı işçiler tarafından taşındı. Baza, yatak, döşek, sandalye takımı, masa takımı, giysi dolabı, bilgisayar masası, vantilatör gibi birçok ev eşyası, kamyonete yüklenip taşındı. Özdil ailesinin villanın kaçak bölümlerinin yıkım işlemini tamamlamak amacıyla anlaştığı işçiler ise ertesi sabah villaya geldi. Baret, maske ve elpen takan işçiler, daha sonra hilti, kazma, balyoz, çekiç, levye ve kürekle villaya girdi. Bugün 8´inci günde yıkımına devam edilirken; depo ve kazan dairesinden sonra villanın müştemilatında yapılan çalışmada, işçilerin hilti ile duvarları kırmakta güçlük çektiği görüldü. Bunun üzerine villaya kepçe çağrıldı. İşçilerin 2 günde kıramadığı duvarlar, kepçeyle 1 saatte yıkıldı. Villadaki yıkım çalışmaları müştemilatın demirleri kesiliyor.


Geri Dön