28 / 03 / 2024

Isı pay ölçer cihazı!

Isı pay ölçer cihazı!

Isı pay ölçer cihazı ile odaların sıcaklığı istenilen dereceye ayarlanabiliyor ve tüketim bilgileri aylık olarak uzaktan radyo frekansı olarak okunuyor ve daire bazında ödenecek para bina yönetimlerine gönderiliyor...




Isı pay ölçer cihazı!


2007 yılında çıkan 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile merkezi ısıtma ile ısınan tüm binalara ve sitelere ısı pay ölçer cihazının kullanımı zorunlu hale getirildi. 


Isı pay ölçer cihazı ile merkezi ısıtma sistemli binalarda, ısınma maliyeti kullanım miktarına bağlı olarak paylaştırılması sağlanıyor. Isı pay ölçer cihazının konutlara takılmasıyla herkesin kullandığı kadar enerji bedeli ödemesi sağlanıyor. 


Enerji Verimliliği Kanunu'na göre ısı pay ölçer cihazını takmayan binalara iskan ruhsatı verilmiyor. Mevcut binalarda ise bu cihazın takılmasından bina yöneticileri sorumlu tutuluyor. Isı pay ölçer cihazının her bir konut için ortalama maliyeti 700 lira olarak açıklandı.


Isı pay ölçer cihazı ile binalardaki ısınma konforu bozulmadan yakıt tüketiminin yüzde 30 civarında azaltılması amaçlanıyor. Isı pay ölçer sistemine geçince, odaların sıcaklığı istenilen sıcaklığa ayarlanıyor. Tüketim bilgileri aylık olarak, binanın içine girmeden, uzaktan, radyo frekansı olarak okunuyor ve daire bazında ödenecek para apartman yönetimlerine gönderilebiliyor.



Isı pay ölçer kullanımı zorunlu mu?
Pay ölçer taktırmamanın cezası var mı?
Faturayı azaltmanın yöntemi!
Isı pay ölçer nedir?
Isı pay ölçer sistemi!
Isı pay ölçer yönetmeliği!
Isı pay ölçer nasıl çalışır?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön