18 / 04 / 2024

Altının onsu düşme eğiliminde!

Altının onsu düşme eğiliminde!

Altına yatırım yapmak isteyenler dikkat. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, altın onsunun düşmesi ile yükselmesinin nedenlerini kendi Twitter hesabında kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 13 maddelik "altın ons" analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1 'den altın onsunun neden düşüp yükseldiğini kaleme aldı. Altın yatırımı yapmayı düşünenler için Tebernüş Kireçci'den 13 maddede altın ons analizi; 

Altının onsu düşme eğiliminde!

1) Yatırımcıların yarısı dolarcı oldu. Diğer yarısı altıncı. :) Çok az bir kısmı da Bitcoinci... Her konuda olduğu gibi bu konuda da bölündük.

2) Dünyada çok ani çok büyük gelişmeler oluyor. Sosyal medya ve internetin gelişmesi dünyayı stresli bir yer haline getirdi. İnternete her bakışımızda "Şimdi hangi sürpriz ile karşılaşacağız?" diye düşünmeye başladık.

3) Altının ons fiyatı 1.552 dolardan 1.500 doların altına düştü. 1.550 doların üstünü de altını da  çok hızlı gördü...

4) Bundan sonra bu tür hareketlere hazır olun. Dolarda, altında, Bitcoin'de ve tüm yatırım enstrümanlarında çok sert hareketler bizi bekliyor. Hesabınızı kitabınızı buna göre yapın.

5) Altının ons fiyatı Ağustos ayından beri kısa vadede yükseliş eğilimindeydi. Bu yükselişin nedeni dünyanın 3 bölgesinde savaş çıkma ihtimaliydi. Savaş çıkacak. Altın değerlenecekti.

6) Onsun belini ilk kıran gelişme Çin-ABD ticaret savaşlarında yaşandı. Pekin yönetimi, ABD ile ticaret savaşlarını Ekim ayında ABD'de görüşeceklerini açıkladı. Pasifik bölgesinde sular durulma eğiliminde. Ama şimdilik. Bu savaş, Çin, ABD'yi bitirinceye kadar devam eder.

7) İkinci haber ise dün ABD'den geldi. ABD, İran ile koşulsuz görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. Onsun fiyatını asıl yükselten Ortadoğu'da olası ABD-İran savaşıydı. Bu beklenti fiyatlanıyordu.

8) Hayatı bilgisayar oyunu zanneden fon yöneticileri, ABD'nin İran'a 2-3 nükleer bomba atacağını zannediyordu. Bu beklenti şimdilik rafa kalkacak gibi görünüyor.

9) Sorunlu tek bölge kaldı. Pakistan-Hindistan. O da bir şekilde çözülür.

10) Fon yöneticilerinin onsun 2 bin doların üzerine çıkacağı düşüncesi şimdilik hayal oldu. Ama şimdilik. Bugünün ve gelecek günlerin ne getireceği belli olmaz.

11) Altın onsunun uzun vadeli yükseliş eğilimi devam ediyor. Bunun nedeni dünya genelinde merkez bankalarının başta dolar olmak üzere parayı satıp altına dönmeleri. 

12) Bunu yaptığını en dürüstçe açıklayan Rusya Merkez Bankası. Diğer bankalar da yapıyor. Ama Rusya kadar dürüstçe açıklamıyorlar. Rusya bunu dürüstlüğünden mi açıklıyor. Yoksa ABD dolarına darbe vurmak için mi? Bunu bilmiyoruz.

13) Kısa vadede çekilmeler yaşansa da uzun vadede en güvenli liman altın. Mobius bile portföylerde yüzde 10 oranında fiziki altın bulundurmayı tavsiye etti.

 

MB faizleri yüzde kaç indirir?

Altının ons fiyatı neden düşüyor? Ne zamana kadar düşer?

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın


Geri Dön