26 / 04 / 2024

Antalya Millet Bahçesi şekilleniyor!

Antalya Millet Bahçesi şekilleniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Işıklar’daki yıkılan stadyum alanı yerinde inşaatını sürdürdüğü millet bahçesi şekilleniyor.



 

Antalya Işıklar’daki eski stadyum Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez bir yeşil alana dönüştürülmek üzere yıkıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Menderes Türel, eski stadyum alanının, Kent Müzesi ile birlikte Türkiye’nin ilk Millet Bahçesi olacağını müjdeledi. Karaalioğlu Parkı ve Kent Müzesi ile bütünleşik olacak Millet Bahçesi Projesi’nde çalışmalar sürüyor.

Mevcut ağaçlar korunacak yenileri dikilecek

Proje kapsamında peyzaj çalışmaları için ağaç dikim çalışmalarına başlandı. Dikilen 18 hurma ağacının yanı sıra, mevcut ağaçlar da korunarak, yeni ağaç dikimi yapılacak. Yürüyüş yollarının inşaatında sona gelinirken, taş döşeme işlemleri ise devan ediyor. Yer altında planlanan 3 katlı otoparkın inşaatı da tamamlandı. Eski stadyumun yıkılan efsane açık tribünü proje içinde mimari bir hatırlatma ve nostalji olarak yeniden yapıldı.

Türkiye’nin ilk millet bahçesi

Tadilatı devam eden Kapalı Spor Salonu ise Kent Müzesi olacak. Tarihi Büyükşehir Belediyesi Binası Belediye Müzesi olarak hizmete açılacak. Fen İşleri ve Çevre Sağlığı binaları ise farklı müzelere ev sahipliği yapacak. Yıkılan stadyum alanı, Karaalioğlu Parkı ve Kent Müzesi ile birlikte Türkiye’nin ilk Millet Bahçesi’ne dönüştürülecek. 


Geri Dön