23 / 04 / 2024

Dolar, Euro haftanın ilk işlem gününde ne kadar oldu? İşte 16 Mayıs 2022 güncel dolar, Euro fiyatları

Dolar, Euro haftanın ilk işlem gününde ne kadar oldu? İşte 16 Mayıs 2022 güncel dolar, Euro fiyatları

Doların değer kazanma eğilimleri yoğunlaşıyor ve uzmanlar doların Euro karşısında güçlenmesine de dikkat çekiyor. Ancak, ucuzlayanın Euro değil, doların oldukça hızlı bir şekilde pahalılaştığını belirtmekte fayda var. Peki Dolar, Euro ne kadar oldu, yükselişte mi düşüşte mi?



Avro bölgesi, Türkiye'nin ana ticaret ortağıdır ve küresel ticarette Çin'in gerilemesiyle şiddetlenen yavaşlama, Türkiye'nin ihracatını ve ileriye dönük Türk ekonomisini olumsuz etkilemektedir

Avrupa ekonomisi için de kararan bir görünüm var. Kıtaya doğal gaz tedariki konusunda Moskova ile devam eden bir soğukluk, belirgin bir yavaşlama olasılığını artırdı.

Avrupa Merkez Bankası'nı ipte yürümeye bıraktı. Rekor enflasyonu evcilleştirmek için daha sıkı politika ihtiyacını, özellikle İtalya gibi bölgenin en borçlu üye ülkelerinden bazılarında neden olabilecek ekonomik zarar olasılığına karşı dengelemesi gerekiyor. Yetkililer, yıl sonundan önce oranları sıfırın üzerine çıkarabilirken, bunun ötesinde daha fazla artış konusunda şüpheler var.

Dolar, Euro haftanın ilk işlem gününde ne kadar oldu? İşte 16 Mayıs 2022 güncel dolar, Euro fiyatları

Euro'nun kötü durumu, büyük ölçüde, Federal Rezerv'in emsallerinden daha büyük faiz oranlarını artırmaya devam etmesiyle aşırı yüklenen doların gücünün bir işlevidir. Hisse senedi ve kredi piyasalarındaki rüzgarı ortadan kaldıran yeni bir küresel riskten kaçınma nöbeti, yalnızca güvenli para birimlerine geçişe ivme kazandırıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön