27 / 04 / 2024

Eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu!

Eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu!

Yeni göreve gelen İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın mali politikalarını eleştiren Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, böyle devam etmeleri halinde eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu olacağını belirtti.



Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers'in Bloomberg TV’ye verdiği röportajda, "Bunu söylemek beni çok üzüyor, fakat İngiltere gelişmekte olan bir ülke gibi davranarak kendisini batmak üzere olan bir ülkeye dönüştürüyor"  diyerek şunları ekledi: "Brexit, İngiltere Merkez Bankası'nın gelişmelerin ne kadar gerisinde kaldığı ve şimdi bu maliye politikalarıyla beraber İngiltere’nin ekonomi politikaları uzun zamandır herhangi bir büyük ülkenin izlediği en kötü makroekonomik politikalar olarak hatırlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu!

Truss hükümeti, 1972 yılından  bu yana İngiltere için en radikal vergi indirimleri paketini hazırlayarak, ekonominin uzun vadeli potansiyelini artırmak için hem işçilere hem de şirketlere uygulanan vergileri azalttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön