28 / 03 / 2024

Eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu!

Eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu!

Yeni göreve gelen İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın mali politikalarını eleştiren Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, böyle devam etmeleri halinde eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu olacağını belirtti.



''STERLİN DOLARIN ALTINA DÜŞECEK''

Ekonomistler, paketin karşılanabilir olmamasından ve artan borçla ilgili endişelerden dolayı bir Döviz krizini tetiklemesinden endişe ediyorlar.

Eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu!

“Mevcut yol korunursa, sterlin sonunda bir doların altına düşerse beni şaşırtmaz” diyen Summers, "Bu, İngiltere’de sürdürülen türden saf, iyi dilekler barındıran, arz yönlü ekonomi için doğru bir an değil" yorumlarını yaptı.

Öte yandan eski bakan ABD para birimi üzerinden borçlanmış kurumlar üzerindeki baskıyı artıran doların yükselişiyle ilgili tehlikeleri dikkat çekti.

Summers dolar kurunun güçlenmesiyle ilgili, "Bu, bir süre bizimle yaşayacak bir sorun olacak. Ülkeler çok güçlü bir ABD dolarına uyum sağlamak zorunda kalacaklar ve bu Mayıs ayı döneminde ekonomilerin makroekonomik yönetimini zorlaştıracak” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön