16 / 04 / 2024

Eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu!

Eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu!

Yeni göreve gelen İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın mali politikalarını eleştiren Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, böyle devam etmeleri halinde eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu olacağını belirtti.



Eski Hazine Bakanı, ABD’nin mali politikasının sıkılaşmasının, Fed'in yurt içi enflasyon ile mücadele etmek için ortaya çıkan yükü azaltarak yardımcı olabileceğini belirtti.

“Washington maliye politikasına daha fazla ve para politikasına daha az önem verirse, bu biraz daha düşük faiz oranlarına sahip bir politika ortamı yaratacak ve muhtemelen dolar üzerinde yukarı yönlü bir baskı anlamına gelmeyecek” diyerek yorumda bulunan Summers Fed konusunda Çarşamba günü yapılan artışları onayladığını tekrarladı ve Başkan Jerome Powell’ın enflasyonun önüne geçebilmek için gerekli ilacın bir durgunluk içerdiğini kabul etmede giderek daha net hale geldiğinin altını çizdi.

Sterlin dolar karşısında tepetaklak oldu! 37 yılın en düşük seviyesi görülüyor

Dolar, sterline de diz çöktürdü! Sterlin dolara karşı 37 yılın dibinde!

Dolar karşısında ne Euro, ne Sterlin, ne Yen, ne Altın tutunabiliyor. İşte nedeni!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön