25 / 04 / 2024

  Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği

  Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği

Türkiye ekonomisinin lokomotifi çimento sektörünün 2019 Ocak verilerine göre; toplam ihracatta yüzde 108’lik artış yaşanırken, üretilen çimentonun yüzde 23,6’sı ihracata konu oldu...

Çimento sektöründe ihracat devam ediyor!

TÇMB sektörün ilk 9 aylık verilerini açıkladı. Çimento sektörünün Ocak-Eylül verilerine göre; üretilen çimentonun yaklaşık yüzde 10,1’i ihracata konu oldu...

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Fiyat artışlarına rağmen en ucuz çimento Türkiye'de!

Dünya ÇimenTO Birliği'ne göre; 2023 senesinde çimentoda küresel talep çoğalmayacak, fakat maliyet yükselişleri nedeni ile çimento fiyatları çift haneli artmayı sürdürecek. Dünya Çimento Birliği (WCA) Direktörü Emir Adıgüzel, artan fiyatlara rağmen en ucuz çimentonun Türkiye’de olduğunu belirtti.

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Türkçimento: Dünyanın en ucuz çimentosu Türkiye'de!

Türkçimento Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, çimento sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Türkiye'nin çimento üretimi ilk 2 ayda yüzde 33 arttı!

Türkiye'nin çimento üretimi 2021 yılı Ocak-Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33,1 artışla 9,7 milyon tona yükseldi. İç satışlar ise yüzde 36 arttı.

Yasemin Açık Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını arasında!

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fortune Türkiye tarafından bu sene 11’incisi hazırlanan “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesine girdi.

Türkiye çimento ve çelik sektöründe düşük karbona geçiş dönemi!

Çimento ve demir çelik... Her iki sektör de AB'nin iklim ve çevre politikalarını yakından takip ediyor. Çünkü her iki sektörün de ihracatında AB çok önemli bir yer tutuyor. "Yeşil" dönüşümün tüm hızıyla sürdüğü bu sektörlerde, aksiyon planları hazır.

Türkiye çimentocuları tek çatı altında toplandı!

Çimento sektöründe 66 markayı temsil eden Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), 'Türk Çimento' markasıyla yoluna devam etme kararı aldı. 

Türkiye'den 2020'de yaklaşık 1 milyar dolarlık çimento ihracı!

Türk Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka yaptığı açıklamada, "Türkiye'de yaklaşık 25-26 oyuncumuz var ve bütün oyuncularımızın işlettiği 60'ya yakın tesisi var. Bu rakamlar bizi dünyadaki önemli çimento oyuncularından biri yapıyor." diye konuştu.

Türk çimento sektörü 2021 yılından umutlu!

Türk Çimento Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir, 2020'nin hem Türkiye hem de dünya ekonomisi için zorlu geçtiğini dile getirerek "Tek hedefimiz çimento sektörü olarak en az hasarla bu dönemi atlatmak olmalı." dedi.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nden sivil inisiyatif çağrısı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), İzmir depreminden sonra binaların güçlendirilmesinde, yenilenmesinde, kontrol ve denetiminde rol sahibi olan tüm sivil toplum kuruluşları, sektör oyuncuları ve meslek odalarını bu alandaki çalışmaları desteklemek üzere bir araya gelmeye çağırdı. 

Koronavirüs Türk çimento sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Türkiye işbirliğinde “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri Raporu” hazırlandı. Rapor göre, sektörle ilgili yol haritası hazırlanacak. Sektör temsilcileri, ''2020 yılı bizim için asla kayıp bir yıl olmayacak'' diyor. 

Türkiye Otomobili’nin fabrika inşaatında son durum ne?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli otomobilinin üretileceği fabrika inşaatında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. TOGG tarafından yapılan açıklamada inşaatta şu ana kadar 100 bin metreküp kazı yapıldığı, 9 bin 400 zemin güçlendirme kolonu üretildiği ve 46 bin ton çimento kullanı

  Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Haberi

  Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından Çimento Sektörü 2019 Ocak ayı verileri açıklandı. 2018'in ilk aylarında mevsim normallerinin üstünde sıcak bir kış geçirilmesiyle, geçen yılın Ocak'ta satışlar beklenenden fazla artış göstermişti. Hem mevsimselliğin getirdiği bu durum hem de geçen yılın son 5 ayındaki küçülmenin etkisiyle, çimento iç satışlarındaki daralma devam etti. Bölgesel bazda iç satışlarda daralmanın en az olduğu bölge Güney Doğu Anadolu oldu.

TUİK verilerine göre, Ocak'ta sektörün klinker ve çimento ihracatında ton bazında yüzde 108 oranında artış yaşandı. Değer bazında ise yüzde 89’luk büyüme gerçekleştiren sektörün Ocak ihracat geliri 64 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Ocak ayında, çimento ve klinker ihracatının en çok arttığı ülke ABD olurken; bu ülkeyi Kamerun ve Gine izledi. İhracat oranlarının yükseldiği diğer pazarlar arasında da İsrail,...