19 / 04 / 2024

2015 gayrimenkul bağışında tapu harcı

2015 gayrimenkul bağışında tapu harcı

Tapu dairesine yapılan gayrimenkullerin mülkiyet haklarının devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi, bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, gayrimenkul bağışında tapu harcı 2015 ne kadar?

KKTC'de dövizle gayrimenkul kiralamalarında kur sabitlemesine gidiliyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada "Gayrimenkul kiralamalarında dövizle ödenecek kira bedellerinde kur sabitlemesine gidilecek. 3 ay süreyle dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlin 12 lira kuru uygulanacaktır." dedi.

Yabancıya gayrimenkul satışında yeni hedef 20 milyar dolar!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, 2025'te yabancıya yapılacak gayrimenkul satışında 20 milyar dolarlık hedef koyduklarını dile getirdi. 

Gayrimenkul Okulu'nda konut satışlarına odaklanılacak!

Gayrimenkul Okulu'nda eğitimler 30 Nisan'da başlıyor. GYODER üyelerine özel yüzde 10 indirim fırsatı sunulan eğitimin ücreti 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 

Handan Uran Ertuğrul Darüşşafaka'ya gayrimenkulünü bağışladı!

Türk sahne sanatının önemli isimlerinden Handan Uran Ertuğrul, Darüşşafaka Cemiyeti'ne gayrimenkul bağışında bulundu.

Kâr marjlarının en fazla düştüğü sektörlerin başında gayrimenkul geliyor!

Kâr marjlarının en fazla düştüğü sektörlerin başında kuşkusuz gayrimenkul ve inşaat geliyor...

Referans Gayrimenkul Başakşehir ofisi yarın açılıyor!

Referans Gayrimenkul Başakşehir'in yeni ofisi Erkut Memiş ile Birsen Memiş imzası ile Nidapark Başakşehir Dükkanları'nda yarın açılıyor. 

Krizden etkilenmeyen gayrimenkul piyasasında İstanbul!

Son bir yıl içerisinde dövizdeki artış ve faizlerdeki yükseliş sebebi ile durağanlaşan hatta gerileyen gayrimenkul piyasasından en az etkilenen illerin başında İstanbul geliyor...

9 maddede gurbetçilere gayrimenkul satışında vergi indirimi!

Yurt dışında yaşan Türkler gayrimenkul alımlarında vergi istisnasından faydalanmak için nasıl başvuru yapılmalı? Avantajlar neler? İşte 9 maddede gurbetçilere gayrimenkul satışında vergi indirimi...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi 2018!

Gayrimenkul satışlarından elde edilen gelirler vergilendiriliyor. Gayrimenkul satışında gelir vergisi dönemi 1 Mart itibari ile başlıyor..

Gayrimenkul sertifikalarında yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul sertifikalarında tıkanan alanların önü açılması için yeni bir tebliğ düzenlendi. Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği"nde değişiklik yapılmasına dair tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Gayrimenkul satışında yeni trendler!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) düzenlediği, “Gayrimenkul Satışında Yeni Trendler” başlıklı yuvarlak masa toplantısı üyelerin, ‘GİSP Genç’ takımının ve gayrimenkul satış sektörününü oyuncularıyla gerçekleştirildi.

GSD Denizcilik Gayrimenkul bağımsız denetim şirketini seçti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre GSD Denizcilik Gayrimenkul bağımsız denetim şirketini seçti.

Gayrimenkul sertifikasında risklere dikkat!

Gayrimenkul sertifikasında ilk satışların yapılacağı Park Mavera 3 projesinde talepler toplanmaya başlarken 10 şirketin daha sertifikalı satış için beklediği belirtildi.Sertifika sisteminin sektöre yeni bir finansman, yatırımcıya faizsiz yatırım aracı olması beklenirken bazı uyarılar gelmeye başladı

2015 gayrimenkul bağışında tapu harcı Haberi

2015 gayrimenkul bağışında tapu harcı

Gayrimenkul bağışında tapu harcı 2015!

Tapu dairesine yapılan gayrimenkullerin mülkiyet haklarının devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi, bedelsiz olarak da yapılabiliyor.


Bu işlemde de tapuda belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Ancak tapu satış ve tapu bağış işlemlerinde harç farklı oranlarda tahsil ediliyor.


Gayrimenkul bağışında; Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden (Binde 68,31) oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor.


Ayrıca taşınmaz malın varsa veraset ve intikal vergisi ile vakıf taviz bedeli ilişiği kestiriliyor. Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret alınıyor. 


Gerekli belgeler:

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3....