19 / 04 / 2024

2b iade işlemleri

2b iade işlemleri

2B iade işlemleri kapsamında Milli Emlak Genel Müdürlüğü' nün açıkladığı bölümler, iade edilecek taşınmazlar, başvuru süresi ve bedel, iade hakkından yararlanacak kişiler adı altında anlatılıyor...

Kentsel dönüşüm tapu harcı iade işlemleri 2018!

Kentsel dönüşümde alınan gayrimenkuller için ödenen tapu devir harçları geri alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi işlemleri..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri!

Tüketiciden ne için alındığı bilinmeyen konut kredisi dosya masrafları Yargıtay kararı gereğince iade ediliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri..

Emlak vergisi iade işlemleri!

Emlak vergisinde kimi zaman muafiyetten habersiz bir şekilde vergi ödemesi yapılabiliyor. Kimi zaman da mükelleflerden fazla emlak vergisi tahsil edilebiliyor. Bu durumda vergi iadesi için ne yapılır? İşte emlak vergisi iade işlemleri..

2b arazi tapu işlemleri!

Rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını yitirmiş 2b arazilerin satışı Maliye Bakanlığı tarafından yapılabiliyor. İşte, 2b arazi tapu işlemleri!

Konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri!

Yargıtay kararlarına göre, kendilerinden ne için istendiği belirtilmeden kesilen dosya masraflarının taraflarına iade edilmesi istenebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri...

TOKİ Gaziantep Şehitkamil oturma koşulu ve iade işlemleri!

TOKİ Gaziantep Şehitkamil'de aylık taksitler 341,03 TL'den başlıyor. Projede başvuru bedeli olarak 1.000 TL ödeniyor. İşte TOKİ Gaziantep Şehitkamil Beykent oturma koşulu ve iade işlemleri...

Riskli yapı tespit işlemleri hızlandırıldı!

Muhtemel deprem, sel baskını, heyelan gibi durumlarda yıkılma ve ağır hasar görme tehlikesi bulunan riskli binaların tespit işlemleri hızlandırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tespit için Türkiye genelinde 817 kurum ve kuruluşu görevlendirdi.

Tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri!

Konut ve ihtiyaç kredisi gibi bireysel kredi kullanılan tüketiciler, ne için ödediklerini bilmedikleri dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, tüketici hakem heyeti konut kredisi dosya masrafı iade işlemleri nelerdir?

Milli emlak irtifak hakkı işlemleri!

Devlete ait olan hazine taşınmazlara milli emlak deniyor. Bu arazilerin yönetim ve tasarrufu da devletin elinde oluyor. Peki, milli emlak irtifak hakkı işlemleri nasıl yürütülür?

İşyeri tapusunu mesken tapusuna çevirme işlemleri!

Apartman planında işyeri olarak kayıtlı bir bağımsız bölümün mesken olarak kullanılması, kat malikleri tarafından verilecek izine bağlı oluyor. İşte işyeri tapusunu mesken tapusuna çevirme işlemleri...

Mesken tapusunu işyeri tapusuna çevirme işlemleri!

Bir apartmanda yer alan meskende işyerinin açılması, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan şartlara uyulmak kaydıyla mümkün olabiliyor. Peki, mesken tapusunu işyeri tapusuna çevirme işlemleri nelerdir?

Elektrik borcu taksitlendirme işlemleri!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırılabilen borçlar arasında elektrik de bulunuyor. Peki, elektrik borcu taksitlendirme işlemleri nelerdir?

Yabancı uyruklu tapu işlemleri!

Tapu Kanunu gereğince, yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, tapuda gerekli belgeler nelerdir? Ne kadar tapu harcı ödenir? İşte yabancı uyruklu tapu işlemleri...

2b iade işlemleri Haberi

2b iade işlemleri


Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 2B iade işlemleri konusunu iade edilecek taşınmazlar, başvuru süresi ve bedel, iade hakkından yararlanacak kişiler olarak üç bölümde açıklıyor.


İade edilecek taşınmazlar!


Tapu ve kadastro, imar mevzuatına göre kişiler adına oluşturulan ve 2B kapsamında kalması nedeniyle tapuları iptal edilenler iade işlemlerini gerçekleştirecek.


Devlet tarafından; satılan, dağıtılan, trampa edilen, iskanen verilen, özelleştirme suretiyle satılan veya hisseleri devredilen yerlerden tapuda kişiler adına kayıtlı iken 2B kapsamında kalması nedeniyle tapuları iptal edilenler de iade işlemlerini gerçekleştirecek.


İade hakkından yararlanacak kişiler!


2B iade işlemleri kapsamında iade hakkından, taşınmazların en son kayıt malikleri veya kanuni mirasçıları yararlanabilecek.


Başvuru süresi ve bedel!


2B yasasının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içinde yani 28 Nisan 2014 tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor. 2B iade işlemlerinde başvuru ve satış...