25 / 04 / 2024

almanya berlin duvarı

almanya berlin duvarı

Berlin'de inşa edilen lüks apartmanlara yol açmak için Berlin Duvarı'nın anı olarak bırakılan Doğu Yakası Galerisi'nin bir bölümü yıkıldı...

Berlin Duvarı'nın yerine yapılacak gökdelen projesi ertelendi!

Almanya'daki Berlin Duvarı'nın son kalan kısmının da yıkımlarına başlandı. Duvarın yerine gökdelenler yapılması planlanıyordu ancak yıkım bir süreliğine ertelendi

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Almanya'da yaşanan konut sıkıntısı büyüyor!

Almanya'nın büyük şehirlerinde kiralık konut bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Özellikle Berlin, Frankfurt, Hamburg gibi şehirlerde kira fiyatları tavan yaptı. 

Köksal Holoğlu, Almanya'dan hastane satın alacak!

Köksal Holoğlu'nun hastane yatırımlarını hızlandırdığı, Avrupa'nın merkezinde hummalı bir çalışma içinde olduğu belirtiliyor. Köksal Holoğlu'nun Almanya'nın başkenti Berlin ile Hamburg ve Frankfurt gibi önemli kentlerinde hastane için yer aradığı ifade edildi.

Berlin'de konut devlerinin kiralık dairelerinin kamulaştırılması talep edildi!

Almanya'da dün gerçekleştirilen seçimlerde İlk kadın başkanını seçen Berlin, konut devlerinin kiralık dairelerinin kamulaştırılmasını talep etti.

Berlin'deki konut kamulaştırma referandumu neden önemli?

Almanya'nın başkenti Berlin'de halk, kira fiyatlarındaki artışı engellemek amacıyla bir referandum gerçekleştirildi. Referandumdan evet oyu çıkması durumunda 226 binden fazla kiralık daire kamuya devredilebilir...

Berlin'deki yüksek kira fiyatlarına Viyana modeli önerisi!

Almanya’nın başkenti Berlin’in gündemi, yüksek kira bedelleri. Bu çerçevede halk, bugün yalnızca genel seçimler için değil, yeni eyalet yönetimini seçmek ve konut krizine karşı harekete geçmek için de sandık başında. 

Almanya'nın seçim gündemi konut krizi!

Almanya Berlin'de baş gösteren konut krizi ülke gündeminin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Yaklaşan seçimlerde de en büyük konut konut fiyatları oldu. 

Almanya'daki yüksek konut fiyatları Berlin'de protesto edildi!

Almanya’nın başkenti Berlin'de, ülkede özellikle büyük kentlerde yükselen ev fiyatları protesto edildi. Ülkenin çeşitli bölgelerinden katılım gösterilen gösteride, federal ve eyalet hükümetler, kira yükselişlerine karşı mücadele etmemekle suçlandı.

Berlin’de 240 bin konut için kamulaştırma oylaması yapılacak!

Almanya’da 26 Eylül günü genel seçimler esnasında Berlin’de yaklaşık 240 bin konutun kamulaştırılması ve sosyal konutların kalıcı olmasını planlayan halk oylaması da gerçekleştirilecek. 

Almanya'da konut sayısının arttırılması için çağrı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de ırkçılık ve adaletsiz tutuma karşı yapılan protestolarda konut sayısının arttırılmasına yönelik çağrı yapıldı. 

Almanya'da Türklere ev kiralanmıyor iddiası!

Almanya Berlin'de ev arayan Cem K.'yı sürekli reddeden bir emlak şirketi, Alman adıyla başvurunca evi buldu. Gurbetçi Cem K. konuyu mahkemeye taşıdı.

Berlin’de kira tepkisi: Kiraları frenlemeyeni biz frenleriz!

Almanya’nın Berlin eyaletinde işbaşında olan SPD-Yeşiller-Sol Parti koalisyon hükümetinin kiralara 2025'e kadar dondurma yönündeki kararının perşembe günü Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi sonrasında bir araya gelen binlerce kişi karara tepki gösterdi.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

almanya berlin duvarı Haberi

almanya berlin duvarı
Berlin'nde geçen Spree Irmağı kıyısı boyunca inşa edilmekte olan lüks apartmanlara yol açmak için Berlin Duvarı'nın anı olarak bırakılan Doğu Yakası Galerisi'nin bir bölümü dün polisler tarafından yıkıldı. Duvarın 1.2 metrelik bir bölümü inşaat çalışmalarına alan açmak için parçalandı. Kültür mirası listesinde yer alan duvarın toplamda 22 metrelik kısmının yıkılması...