19 / 04 / 2024

Amerika Diyanet Merkezi

Amerika Diyanet Merkezi

Bünyesinde ABD'deki en büyük camiyi de barındıran Amerika Diyanet Merkezi, 2 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi olarak açılacak.

Amerika Diyanet Merkezi açılış için gün sayıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi açılışını yapacağı Amerika Diyanet Merkezi, çifte minareli camisi ve külliye hüviyetindeki yapısıyla klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini ABD'ye taşıyor.

Amerika Diyanet Merkezi 2 Nisan'da açılacak!

ABD'nin başkenti Washington yakınlarında Türkiye tarafından yaptırılan Amerika Diyanet Merkezi, daha resmi açılışı yapılmadan bölgedeki Müslümanlar için cazibe merkezi haline geldi.

Amerika Diyanet Merkezi 2 Nisan'da açılacak!

ABD'nin ilk Türk İslam kuruluşu olacak "Amerika Diyanet Merkezi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 2 Nisan'da açılacak. Amerika Diyanet Merkezi'nde, kültür merkezi, cemiyet binası, konuk evi ve geleneksek Türk evleri bulunuyor.

Amerika Diyanet Merkezi Mart'ta hizmete açılacak!

Ülkedeki Müslümanları aynı çatı altında buluşturacak ilk Türk İslam Merkezi olan "Amerika Diyanet Merkezi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mart ayı sonunda gerçekleştireceği ABD ziyaretinde açılacak.

Latin Amerika'ya lojistik merkezi inşa edilecek!

"Evsid Connect Latin Amerika" sanal ticaret etkinliğinde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Latin Amerika'ya yeni bir lojistik merkezi inşası için çalışmalara başlandığını dile getirdi. 

Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi açılıyor!

Kayseri Melikgazi'de hayata geçirilen Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi 13 Kasım'da açılacak...

Bağcılar İSMEK binası Diyanet'e devredildi!

İstanbul’da, bira fabrikası arazisi ve Heybeliada’daki sanatoryumun ardından 11 yıldır kurs merkezi olan bina da Diyanet İşleri’ne tahsis edildi.

Heybeliada Sanatoryumu karantina merkezi olsun önerisi!

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi “İslami Eğitim Merkezi” kurulması için Diyanet’e verildi. Halk “Burası karantina merkezi olmalı” dedi. 

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi Heybeliada Sanatoryumu Diyanet'e devredildi!

Atatürk’ün emri ile kurulan Heybeliada’daki Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi ve 200 dönümlük arazisinin “İslami Eğitim Merkezi” kurulmak için Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildiği öğrenildi.

Aj Energy.Llc Merkezi Amerika İstanbul Merkez Şubesi açıldı! 

Aj Energy.Llc Merkezi Amerika İstanbul Merkez Şubesi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Alaattin Şimşek tarafından kuruldu. 

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e yetim ve engelliler için yaşam merkezi!

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de yetim ve engelli aileleri için yaşam merkezi inşa ediyor. İnşa edilecek rojede, 100 ailenin barınacağı 100 konutun yanı sıra cami, okul, sağlık ve kültür merkezi de olacak...

İBB’nin Bahçelievler'deki gençlik merkezi Diyanet Vakfı'na devredildi!

İstabbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bahçelievler'de yaptırdığı gençlik merkezi binası Diyanet Vakfı'na devredildi. Binanın açılışı İstanbul seçiminden 3 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılmıştı. 

Kütahya Diyanet Gençlik Merkezi açıldı!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya İl Müftülüğüne bağlı Diyanet Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Almanya'da Bergheim Camisi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Bergheim Camisi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı. 

Türk Yapı Malzemeleri sektörü Amerika'ya odaklandı!

Türk yapı malzemeleri sektörü, Avrupa ve Amerika pazarına odaklandı. Türk sanayisinin ihracatına katkı sağlamak isteyen sektör bu kapsamda fuarlara katılım, ticaret heyeti düzenleme, Türk Ticaret Merkezi kurma gibi girişimlerde bulunuyor. 

Kızılcahamam Soğuksu Parkı'nda yapılacak Diyanet Merkezi TBMM'de!

Ankara Kızılcahamam'da yer alan Soğuksu Milli Parkı’nda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kullanımına yapılacak tesis meclis gündemine taşındı..

Ankara Soğuk Su Milli Parkı'na Diyanet'ten eğitim merkezi!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara Soğuk Su Milli Parkı içindeki 10 bin 758 metrekarelik arazide merkez inşa edecek..

Amerika Diyanet Merkezi Haberi

Amerika Diyanet Merkezi

Bünyesinde ABD'deki en büyük camiyi de barındıran ve yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılacak Amerika Diyanet Merkezi, şimdiden bölgedeki tüm Müslümanlar için bir merkez ve buluşma noktası haline geldi.


Açılış hazırlıklarının tamamlandığı Amerika Diyanet Merkezi'nin Başkanı Yaşar Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Açılış için çok heyecanlıyız, çünkü bir hayalimiz gerçek oldu. ABD'deki Müslüman toplum için gurur kaynağı olacak bir külliyeyi açıyoruz." dedi.


Kapılarının herkese açık olduğunu belirten Çolak, Amerika Diyanet Merkezi'nin, Osmanlı geleneğinde, merkezinde cami ve etrafında diğer kurumların ve binaların yer aldığı "külliye" geleneğini Amerika'ya taşıdığını vurguladı. Çolak, külliyenin merkezinde 16. asır klasik Osmanlı mimarisini yansıtan çifte minareli bir caminin bulunduğunu anlattı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın projenin başından itibaren her aşamasında büyük destek verdiğini belirten Çolak, açılışta büyük bir organizasyon...