29 / 03 / 2024

ankara batıkent kültür merkezi serçeşme cemevinin kubbesi nasadan

ankara batıkent kültür merkezi serçeşme cemevinin kubbesi nasadan

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin görkemli bir törenle hizmete sunduğu Batıkent Kültür Merkezi içerisinde yer alan ve Alevi vatandaşların önemli bir ihtiyacına cevap veren Serçeşme Cemevi, muhteşem mimarisi ile göz kamaştırıyor...

Yargı, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi yapımına ilişkin 2. planı da iptal etti!

Yargı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi’nin 2. planını da iptal etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Ankara'nın yeni yaşam merkezi olarak kabul edilen Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi'nin açılışına sayılı günler kaldı.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni millet bahçesinde inceleme gerçekleştirdi. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi 28 Ekim'de açılacak!

Ankara sakinlerinin merakla beklediği Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Yapı ve Yapı İnşaat Proje Müdürü Olcay Kazan, proje ile ilgili gelinen son durumu açıkladı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim'de açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'ni inceledi. Proje Ekim ayında hizmete açılacak.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ağustos'ta açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ağustos'ta açılacağını dile getirdi.

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezi inşaatının yüzde 60'ı tamam!

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezinin ihalesi 2018'de yapılmış ve 47 milyon TL bedelle bir firmaya verilmişti. Peki kültür merkezinin inşaatında son durum ne? Kültür merkezi ne zaman tamamlanacak?

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Yapı-Yapı'nın yapımına başladığı ve yıl sonunda açılacak Ankara Atatürk Kültür merkezi Millet Bahçesi'nin (AAKM) içinde olimpik bir kaykay parkı bulunuyor.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi'nde sona yaklaşıldı!

Yapımına geçtiğimiz sene mart ayında başlanan Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi (AAKM) Projesi'nde sona geliniyor.

Sincan Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı!

Sincan Belediyesi tarafından temeli Temmuz 2019'da atılan Ankara'nın en büyük Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 30'u tamamlandı. Sanatın ve kültürün merkezi olması planlanan kültür merkezinin kaba inşaatı tamamlandı.

Çankaya Belediyesi Spor ve Kültür Kompleksi’ni Aura Design Studio tasarladı!

Ankara Karapınar Mahallesi’nde inşa edilecek olan Çankaya Belediyesi Spor ve Kültür Kompleksi’ni AURA Design Studio tasarladı. Kompleks bölgenin sosyal konut ihtiyaçlarına yönelik birçok fonksiyonu içinde barındırıyor.

Ankara'da Kültür Evleri projesinin ilk adımı atıldı! 

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un seçim vaatleri arasında yer alan ve tüm merkez mahallelere inşa edilecek Kültür Evleri projesi için ilk adımı atıldı...

Kahramankazan Mahalle Kültür Evleri için ilk adım atıldı!

Ankara Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un seçim vaatleri arasında yer alan Mahalle Kültür Evleri projesi için çalışmalara başlandı.

ankara batıkent kültür merkezi serçeşme cemevinin kubbesi nasadan Haberi

ankara batıkent kültür merkezi serçeşme cemevinin kubbesi nasadan


Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin görkemli bir törenle hizmete sunduğu Batıkent Kültür Merkezi içerisinde yer alan ve Alevi vatandaşların önemli bir ihtiyacına cevap veren Serçeşme Cemevi, içerisinde barındırdığı unsurlarla ve muhteşem mimarisi ile göz kamaştırıyor. Cemevinin camdan yapılan kubbesini ise NASA’dan gönderilen 'Kalp ve Ruh' nebulası süslüyor.


Uzaya 1990 yılında fırlatılan Hubble Teleskopu tarafından çekilmiş 'Heart and Saoul' yani 'Kalp ve Ruh' nebulası cemevinin kubbesine uygulandı. Uzun süren yazışmalar sonucunda NASA’dan gönderilen fotoğrafın orijinali, cemevine ayrı bir anlam kazandırırken Alevi inancındaki, arşa çıkarak Allah’a ulaşmayı simgelemesi bakımından önem taşıyor.


CEMEVİ, ALEVİLERİ BULUŞTURDU


Büyük beğeni toplayan ve tüm alevi derneklerini bir çatı altında buluşturan Serşeçme Cemevi, 300 kişinin ibadet edebileceği, son teknoloji ışık, ses ve görüntü sistemi ile donatıldı. Cemevinde ayrıca 300 kişilik yemekhane, bin...