25 / 04 / 2024

ankara çimento

ankara çimento

İtalya'nın en büyük çimento üreticisi olan Italcementi, sektördeki tüm varlıklarını Rus Siberian Cement'e (Sibirskiy) satarak Türkiye'den çıkıyor.

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasına karar verdi.

Çimento sektöründe 2021'in ilk yarısında neler yaşandı?

Çimento sektörünün çatı örgütü TÜRKÇİMENTO tarafından, 2020 Faaliyet Yılı 63. Genel Kurulu, Ankara’da düzenlendi. Genel Kurula sektörün yüzde 94’ünü temsil eden çimento üreticileri katılım gösterdi. 

Ankara Çimento Fabrikası'nın yerine konut mu yapılacak?

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Ankara Çimento Fabrikası'nın yer aldığı arazide imar tartışması gündeme geldi. Peki arazide neler oluyor? İşte ayrıntılar...

Ankara'da çimento bilgilendirme toplantısı düzenlendi!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), şeffaf yönetim anlayışına uygun olarak kamu görevlileri için “Kamu Kurumları için Çimento Sektörü Brifingi ve Saha Ziyareti” adıyla Limak Anka Çimento Fabrikası’na bir ziyaret düzenledi.

Çimento sektörü temsilcileri dijital dönüşüm için Ankara’da toplandı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından “Endüstri 4.0 ve Dijitalizasyon Semineri” Ankara’da düzenlendi...

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı yeniden Şefik Tüzün oldu!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin Seçimli 58. Olağan Genel Kurulu 12 Şubat 2016 tarihinde Ankara’da Birlik Merkezinde yapıldı. Votorantim Çimento temsilcisi M. Şefik TÜZÜN, yeniden TÇMB Başkanlığına seçildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden okullara malzeme desteği!

Okulların çimento, boya gibi inşaat malzemesi taleplerini yerine getiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, dersliklerin boyanması, bahçe düzenlemesi gibi teknik desteklerinin yanı sıra okul bahçelerine geleneksel çocuk oyunları çizerek destek de sağlıyor

Ankara'da okulların tadilatları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki okullara desteğini sürdürüyor. Belediye 2015'in ilk 8 ayında okullara toplam 373 bin TL değerinde çimento, beton, tretuar, kilit parke, bordür, kum gibi malzeme desteği sağladı.

Limak'tan Polatlı'ya çimento fabrikası!

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Ozdemir, Ankara'nın Polatlı ilçesinde 155 milyon dolar yatırımla çimento fabrikası kuracaklarını belirtti.

Limak Çimento Ankara'ya fabrika kuracak!

Limak Çimento, Çinli Sinoma International’ın Türk ortağı Sintek’le, Ankara’da fabrika kurmak için düğmeye bastı. Polatlı’da kurulacak Limak Anka Çimento’da, günde 5 bin ton üretim yapılması planlanıyor.

Limak Çimento Grubu Ankara'ya çimento fabrikası kuruyor!

Limak Çimento Grubu, 155 milyon dolarlık yatırımla Ankara’da kuracağı fabrika için Çinlilerle müteahhitlik sözleşmesini imzaladı. Votorantim Cimentos da, Sivas'a, bugüne kadar Amerika kıtası dışında yaptığı en büyük yatırımı gerçekleştiriyor.

Limak ve Çinli ortağı Ankara'da 155 milyon dolara çimento fabrikası kuruyor!

Türkiye'ye yabancı yatırımcı ilgisi artarak sürüyor. Limak Ankara'da kuracağı yeni çimento yatırımı için Çinli Sinoma ile 155 milyon dolar tutarında anlaşma imzaladı.

Ankara’nın çimentosu Limak’tan!

Limak Çimento, Ankara’ya 155 milyon dolarlık çimento fabrikası kuruyor. 2017’de faaliyete geçecek tesiste, günde 5 bin ton üretim planlanıyor. Yeni proje için Çinli şirket Sinoma’yla işbirliğine gidildi

ankara çimento Haberi

ankara çimento
İtalcementi'nin iştiraki Ciments Français, anlaşma gereği dört çimento fabrikası, bir öğütme tesisi ve bir de limanın bulunduğu varlıklırını 600 milyon euro nakit ve hisse karşılığında Sibirskiy'e satacak. Italcementi'nin satışa konu çimento tesisleri arasında halka açık Afyon Çimento'nun yanı sıra, Ankara Çimento, Balıkesir Çimento ve Pınarhisar-Kırklareli'ndeki entegre çimento fabrikaları, İstanbul Ambarlı'daki bir çimento öğütme ile 17 adet hazır beton tesisi ve bir liman da bulunuyor. İtalcementi tarafından yapılan açıklamada, şirketin 400 milyon euro nakit ve 200 milyon euro değerinde Sibirskiy hissesi alacağı belirtildi. Yani Italcementi hem Türkiye'den çıkıp Rus pazarına giriyor, hem de sattığı çimento tesislerinde dolaylı ortak olarak kalıyor.
Enerjiyle ilgileniyor
Set Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili, Italcementi'in portföyünü yeniden değerlendirmek amacı ile satış kararı aldığını söyledi. Hisse satışının...