25 / 04 / 2024

Bina vergisi taksitli ödeme

Bina vergisi taksitli ödeme

Bina vergisi kanununa göre bina vergisi nasıl ödenir? Bina vergisi ödeme zamanı hangi aylardır? Eğer, gayrimenkul bir başka şehirdeyse bina vergisi ödemesi nasıl yapılıyor? İşte sorularınızın yanıtı...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Emekliler bina vergisinden muaf!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

2019 emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen emlak vergilerinde son günlere girildi. Peki 2019 Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi ödemeleri başladı!

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan emlak vergisi 2'nci taksit ödemeleri başladı.

Dikkat! Emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak tahsil edilen emlak vergisi 2'nci taksit ödemeleri yarın başlıyor.

Betonarme bina metrekare maliyeti 2020!

2020 yılı inşaat maliyet bedelleri, 75 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer aldı. Peki, betonarme bina metrekare maliyeti 2020 ne kadar oldu?

Emlak vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Konut, arsa, arazi ve bina gibi taşınmaza sahip olan tüm mükelleflerin 2 hafta içerisinde emlak vergilerini ödemeleri gerekiyor.

Bina vergisi nedir? Bina vergisi nereye ödenir?

Kara ya da su üzerinde bulunan kalıcı yapılardan dolayı belediyelere bina vergisi ödeniyor. Peki Bina vergisi nereye ödenir? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...

Emlak vergisi ödeme zamanı 2019!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2019... 

Betonarme bina metrekare maliyeti 2019!

2019 yılı inşaat maliyet bedelleri, 73 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer aldı. Peki, betonarme bina metrekare maliyeti 2019 ne kadar oldu?

Kira gelir vergisi taksitli ödeme 2018!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenler bu sene vergi mükellefi oldu. Kira gelir vergisi ilk taksitleri ödendi, ikinci taksitle ise Temmuz'da ödenecek..

Bina vergisi taksitli ödeme Haberi

Bina vergisi taksitli ödeme

Bina vergisi nasıl ödenir?

Bina vergisi, vergiden muaf olarak tutulmayan tüm gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu vergi olarak ifade ediliyor. Bina vergisi, her sene yeniden belirlenen değerleme oranları baz alınarak hesaplanıyor.


Bina vergisi için ödenecek miktar, oranların gayrimenkul değeri üzerinden hesaplanması yolu ile belirleniyor. Söz konusu vergi yükümlüleri, ödemeleri taksitli olarak yapabiliyor.


Bina vergisi nasıl ödenir?

Bina vergisi taksitli ödeme:

Vergi yükümlüleri, bina vergilerini yılın iki döneminde iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılırken; ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. İsteyenler, ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde vergi borcunu ödeyebiliyor.


Bina vergisi ödeme zamanı:

Yukarıda da belirttiğiniz gibi, bina vergileri ödeme zamanı; ilk taksitler için en son Mayıs ayında ödenirken; ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.


Bina...