29 / 03 / 2024

binaların envanteri

binaların envanteri

Projeye göre depreme dayanıksız evler yıkılacak yerine yenileri yapılacak. İşte projenin detayları...

İzmir'de tüm binaların envanteri çıkarılacak!

İzmir'de art arda yaşanan depremlerden sonra tüm İzmirliler yaşadıkları binaların sağlamlılığını sorguluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentte tüm binaların envanterinin çıkarılacağını dile getirdi. 

Okan Konyalıoğlu: Denizli'de binaların envanteri çıkartılsın!

Denizli Sanayici ve İş insanları Derneği Başkanı Okan Konyalıoğlu, Denizli'de binaların depreme dayanıklılığı konusunda envanter çalışması yapılması gerektiğini anlattı.

Binaların yangından korunmasına ilişkin mevzuatta iyileştirmeler!

evre ve Şehircilik Bakanlığı, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliği, sektördeki tecrübe ve teknolojik gelişmelere cevap verebilecek şekilde revize ediyor

Van depreminde hasar gören binaların yıkımları devam ediyor!

Van’da 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından kentin farklı noktalarında hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Bursa Nilüfer'de binaların yüzde 84'ü riskli!

Ataevler Mahallesi’ndeki sağlıksız yapılaşmayı yenileme projesi başlatan Nilüfer Belediyesi, mahalle sakinlerinin görüşünü aldı. Mustafa Bozbey: "Bölgede yapılan deprem analizlerine göre, binaların yüzde 16’sı güvenli, 84’ü risk taşımakta." dedi.

Trabzon'da kamulaştırılan binaların yıkımı başladı!

Sağlık alanı olarak kamulaştırılan yerin Fatih Devlet Hastane’nin büyütülmesi projesinde kullanılacağı,Trabzon Fatih Devlet Hastanesi yanında bulunan ve bir süre önce kamulaştırılan binaların yıkımına başlandı.

Türkiye'deki kamunun kiraladığı binaların toplam bedeli 453 milyon TL!

Maliye Bakanı Şimşek: "Türkiye'nin tamamında kamunun kiraladığı binaların toplam bedeli 453 milyon lira, bütçenin binde 1'i bile değil. Bunun 100 milyon liradan fazlası öğrenci yurtlarıdır" dedi.

Kocaeli'de D-100’e bakan binaların dış cepheleri iyileştirildi!

Kocaeli'nin yaşanabilir, estetik ve kent kimliği kazanmış örnek şehir olması için projeler hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin meydanları ve ana güzergahlarına bakan binaların dış cephelerinin iyileştirilmesi için çalışmalar yürütüyor.

Yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi!

Emlak vergisi, taşınmazın türüne göre belirlenen oranlarda hesaplanıyor. Peki, evinizin bulunduğu binanın yıkılarak yeniden inşa edileceğini düşünelim. Bu durumda yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi nasıl ödenecek?

İzmir Kordon'daki binaların cepheleri yenilenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kordonunda binaların sahile bakan cephelerinde görüntü kirliliğini önleyecek gönüllülük esasına dayanan bir projeyi hayata geçirdi..

Şanlıurfa Tekel Caddesi'ndeki binaların dış cephesi aynı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği çalışmaları kapsamında Tekel Caddesi’nde bulunan binaların dış cephesini tek tip olarak düzenliyor.

Şanlıurfa’da binaların dış cephesi tek tip oluyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiği çalışmaları kapsamında Tekel Caddesi’nde bulunan binaların dış cephesini tek tip olarak düzenliyor. Vatandaşların desteklediği proje kenti yeni bir yüze kavuşturacak.

Bursa'da binaların yapı denetimi yetersiz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Ağlan, Bursa'nın depreme hazırlıklı olmadığını, kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan binaların da yapı denetiminin yetersiz olduğunu belirtti.

binaların envanteri Haberi

binaların envanteri

Kentsel Dönüşüm Yasa Tasarısı'nda sona gelindi. Tasarı yasalaştığında, İstanbul başta olmak üzere depreme dayanıksız ve kaçak yapılar yıkılıp yenileri yapılacak.

Hükümet 6 yıldır alt yapısını hazırladığı, Kentsel Dönüşüm Yasa Tasarısı'nın son şeklini verdi. Başbakanlığa sunulan ve en kısa sürede TBMM'ye gelecek yasa tasarısıyla, Türkiye adeta şantiyeye dönecek. Başta İstanbul olmak üzere depreme dayanıksız ve kaçak yapılar yıkılıp yerine yenileri yapılacak. Tasarıyla, kamulaştırmaya kolaylık gelecek ve yerel yönetimlere yetki verilecek. Kiracılar da tıpkı ev sahipleri gibi başka bir konuta yerleştirildiklerinde parasal destekten yararlanabilecek.

İMAR AFFI DEĞİL

Sosyal donatılarıyla beraber çağdaş, yaşanılabilir ve uygar yerleşim yerlerinin oluşturulmasının amaçlandığını anlatan Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz...