24 / 04 / 2024

bitcoin kullanan ülkeler

bitcoin kullanan ülkeler

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırmaya göre dünyanın en büyük 74 ekonomisi içerisinde nüfusa oranla en çok kripto para kullanan ülke vatandaşları açıklandı. Türkiye, yüzde 16 ile dünyada 4’ncü, Avrupa’da ise ilk sırada yer aldı.

Kriptolar Ukrayna Rusya savaşından nasıl etkilendi? Bitcoin'i neler bekliyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’daki Rus işgalini durdurmayı kabul etmemesinden sonra batılı ülkeler tarafından Rusya’ya yeni yaptırımlar hayata geçirilirken, Ukrayna krizinde gevşeme göstergesi olmamasına karşın kriptoların devi Bitcoin haftasonu 38-40 bin dolar seviyesinde oldu. 

Afrika kıtası banka yerine Bitcoin’i kullanıyor!

Gelişmiş ülkeler kripto paralarla ilgili yasal düzenleme hazırlıkları gerçekleştirieken; gelişmekte olan ülkeler dijital paraları hayatın bir parçası yaptı.

El Salvador Bitcoin ile ilgili soruşturma başlatacak!

El Salvador'da Sayıştay, devletin Bitcoin satın alımları ve kripto para bankamatik kulübeleri yapımına ilişkin şikayetler üzerine soruşturma başlatma kararı aldı.

Bitcoin'in gerçek değeri ne?

Geçtiğimiz haftalarda 52 bin doları geçen Bitcoin ani bir düşüşle 40 bine kadar geriledi. Peki, Bitcoin'in değeri nedir? İşte detaylar...

Twitter, Bitcoin ile bahşiş özelliğini hayat geçirecek!

Twitter, kullanıcıların beğendikleri paylaşımlar için birbirine bahşiş gönderebilecekleri özelliğine Bitcoin'i dahil etmek için çalışmalara başladı.

El Salvadorlulardan Bitcoin kararına tepki! 

El Salvador hükümeti geçtiğimiz günlerde Bitcoin'i resmi ödeme şekli olarak kabul etmişti. El Salvador vatandaşı söz konusu karara tepki gösterdi. 

Bitcoin'de ayı korkusu!

Kripto para piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Bitcoin'de Salı günü meydana gelen düşüşle birlikte yatırımcılar ayı piyasası korkusu yaşıyor. 

Meksika Merkez Bankası'ndan Bitcoin açıklaması!

Meksika Merkez Bankası Başkanı Alejandro Diaz de Leon, Bitcoin'in yüksek risk barındırdığını dile getirerek, Bitcoin'i para birimi olarak görmediğini dile getirdi.

Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne oldu?

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne oldu?

Milyarder yatırımcı Novogratz'dan Bitcoin yorumu!

Bitcoin'e yönelik değerlendirmede bulunan dünyaca ünlü milyarder yatırımcı Novogratz Bitcoin'deki son hareketleri 'Balondan kaçan hava' olarak yorumladı.

Bitcoin yüzde 15 değer kaybetti!

Geçtiğimiz günlerde büyük değer kazanan ve 52 bin dolara kadar çıkan Bitcoin önce gün yüzde 15 değer kaybederek  43 bin dolara kadar geriledi.

Rusya'dan Bitcoin açıklaması!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın son zamanlarda sık sık güngeme delen Bitcoin’i bir ödeme sistemi olarak tanımaya hazır olmadığını söyledi.

Bitcoin El Salvador'da yasallaştı!

Orta Amerika'da olan El Salvador, bugünden itibaren Bitcoin'i yasal para olarak kabul edecek. Ülkede her vatandaşa 30 dolarlık Bitcoin dağıtımı yapılacak. 

bitcoin kullanan ülkeler Haberi

bitcoin kullanan ülkeler

Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyada en çok kripto para kullanan ülke vatandaşları açıklandı.

NTV'de yer alan habere göre;  kripto paraların Y kuşağının yatırımcı olarak piyasaya girişi ile birlikte her geçen gün popülaritesini artırmasıyla özellikle Afrika ve Asya’da yoğun olarak kullanılmaya başladı. Dünyanın en büyük 74 ekonomisi olan Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika ülkeleri üzerinden yapılan araştırmada, Nijerya yüzde 33 kripto para kullanımıyla ilk sırada yer aldı.

Türkiye 74 ülkede dördüncü

Vietnam yüzde 21 ile 2’nci, Filipinler yüzde 20 ile 3’ncü sırada yer alırken Türkiye yüzde 16 ile dünyada 4’ncü, Avrupa’da ise ilk sırada yerini aldı.

Bitcoin tarafı ise yaptığı açıklamada, Filipinler Merkez Bankası’nın ülkede "havale ve transfer şirketleri" olarak çalışmak için birkaç kripto borsasını onayladığını açıkladı....