16 / 04 / 2024

Burdur yapı izni 2015 mayıs

Burdur yapı izni 2015 mayıs

2015 Yılı Ocak-Mart ayı Yapı İzin İstatistikleri Antalya, İsparta ve Burdur İli sonuçlarını TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel bir basın açıklaması yayımlayarak açıkladı.

5 soruda TOKİ Burdur Sosyal Konut Projesi 2022! Burdur ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Burdur konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Burdur ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

İzmir Kemalpaşa'da rüşvet karşılığında kaçak yapılara kullanma izni!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi'ne yapılan operasyonda kaçak binalara kullanma izni verdiği tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

Uşak Banaz OSB'de 500 bin metrekareye yapılaşma izni verildi! 

Uşak Banaz'da bulunan organize sanayi bölgesi alanının bir kısmı için yapılaşma ve imar izni verildi. 

Yenişehir'de yapı kullanma izni olmayan binalar mühürlenecek!

Mersin Yenişehir Belediyesi, kent geneline yapı kullanma izni olmayan binaların mühürleneceği konusunda sakinlerine uyarıda bulundu.

TOKİ Burdur Merkez projesinin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Burdur Merkez Kurna Mahallesinde yapılacak 143 konutun ihalesi gerçekleştirildi.

Burdur Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Burdur Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde yapılacak olan millet bahçesinin ihalesini gerçekleştirdi. 

Muğla’da bir milyon 161 metrekarelik alana yapı izni!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 9 aylık süreç içinde Muğla’da 2 bin 686 bina ile 7 bin 271 daireye yapı ruhsatı verildiğini açıklarken bu alanın bir milyon 161 bin 74 metrekarelik alana sahip olduğu bildirildi.

'Konkordato'lu müteahhide yapı izni verilecek!

Konkordato ilan eden ve işlerini askıya alan şirketlere "yetki belgesi verilmemesi" kısıtlaması iptal edildi. Kararla bu kişiler işlerine devam edebilecek...

2020'nin ilk çeyreğinde 17,4 milyon metrekarelik yapı izni verildi!

TÜİK Ocak-Mart 2020 dönemiyle ilgili yapı izin verilerini açıkladı. 2020 yılının ilk üç ayında bina sayısı yüzde 1,1 ve daire sayısı yüzde 4,0 yükselirken, izin verilen konutların yüzölçümü yüzde 11,4 ve değeri yüzde 4,0 düştü.

Validebağ Korusu’nun imar planları kabul edildi! 

Üsküdar’daki 354 dönümlük alanda bulunan 1.derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu için imar planları hazırlama çalışmaları tamamlandı. Meclis'te onaylanan kararla, Validebağ Korusu'nda yapı izni çıktı...

Antalya Selinus Sahili’ne yapılaşma izni!

Antalya Gazipaşa’da yer alan Selinus Sahili 5 yıldızlı otellere açılıyor. Doğal sit alanı olan 2 kilometrelik sahilde yüzde 80 yapılaşma izni verildi.

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

Beykoz’a yapılacak 553 villa için ağaç kesme izni istendi!

İstanbul Beykoz’daki Kuzey ve Güney Kirazlı ormanlarına yapılması planlanan 553 villa için ağaç kesme izni istendi.

Burdur yapı izni 2015 mayıs Haberi

Burdur yapı izni 2015 mayıs

2015 Yılı Ocak-Mart ayı Yapı İzin İstatistikleri Antalya, İsparta ve Burdur İli sonuçlarını TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel bir basın açıklaması yayımlayarak açıkladı. Açıklama şöyle: "İnşaat sektörü, yatırımlarla doğrudan ilgili olması nedeniyle ekonominin genel durumundan kolayca etkilenebilen bir sektördür. Fabrika, atölye, imalathane, mağaza, dükkan gibi işyerlerinin faaliyet olarak ekonomiye kazandırılması, ihtiyaç duyulan mekanların yapımı ile mümkündür. İnşaat sektörünün üretimi, genel ekonomik yapıdaki değişim hakkında da önemli bilgiler vermektedir. Ülkemizde, inşaat sektörünün en önemli faaliyeti olan konut üretimi; şehirleşme, halkın barınması, istihdam gibi sosyal konuları da kapsadığından, sektörün gelişimi sosyo-ekonomik yapının da gelişiminin göstergelerinden birini oluşturmaktadır. 


Yapı izinleri Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT) üzerinden yetkili idarelerce adres eşleştirmesini yaptıktan sonra düzenlenmektedir. UAVT üzerinden yapı izni düzenlenme sistemi, İçişleri Bakanlığı tarafından...