20 / 04 / 2024

bursa kkentsel dönüşüm imsiad

bursa kkentsel dönüşüm imsiad

İMSİAD Başkanı Mescioğlu, Bursa’nın en önemli kentsel ihtiyacı olan Kentsel Dönüşüm konusunun rant meselesine indirgeyenlerin vebal altına girebileceklerini ve bunun Bursa ve Bursalıların zararına olacağının altını çizdi.

TOKİ'nin Bursa’daki dönüşüm projelerinde son durum!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sıcaksu’da Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle başlattığı dönüşüm projesindeki son durumu kaleme aldı…

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.

Bursa'nın 7 mahallesinde dönüşüm başlıyor!

Çarpık yapılaşmanın merkezi olarak görülen Bursa'da dönüşüm başlıyor. Kentteki 7 bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi.

Bursa'da kentsel dönüşüm protestosu!

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, kentsel dönüşüm projesi dahilinde 4 yıl önce evleri yıkılan bir grup, yenilenen evlerini zamanında teslim etmediğini söyleyerek inşaat firmasını protesto etti.

Bursa Büyükşehir'in hedefi sağlıklı dönüşüm!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada şehrin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan kentsel dönüşümün değerlendirildiği toplantıda, sağlıklı bir şehir oluşturmak amacıyla titizlikle çalıştıklarını belirtti.

Bursa'nın kentsel dönüşüm sorunu TBMM gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Nilüfer'in kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Bursa'da kentsel dönüşüm takası!

Bursa Yunuseli Mahallesi’nde kat karşılı kentsel dönüşüm projesi başlatan Osmangazi Belediyesi, yeni projedeki daireleri şehir merkezindeki kentsel dönüşüm sahasına taşıyıp, lojmanlarla takas edecek.

Bursa'nın kentsel dönüşüm krizi çözülüyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm krizinin çözülmesi için harekete geçildi. Büyükşehir Beledi Meclisi tarafından bölge hakkında önemli kararlar alındı. 

Bursa Soğanlı'da kentsel dönüşüm oyunu!

Bursa'nın Soğanlı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinde vatandaşlar muhalefet tarafından kışkırtılıyor. Gerçeği öğrenen vatandaşlar astıkları pankart için özür diledi...

Bursa Mudanya'da değişim ve dönüşüm hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın dört bir yanına hizmet götürdüklerini, değişim ve dönüşüm çalışmalarını tüm bölgelerde hızla devam ettiğini söyledi.

Bursa'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan fakat ruhsat alamayan riskli yapılara 0.50 emsal artışının bir kereye mahsus olmak üzere yeniden sağlanacağını söyledi.

Bursa'da kentsel dönüşüm mağdurları mecliste hak aradı!

Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamında daireleri yıkılan ancak açılan davalar ve 1 Ekim’de yönetmeliğin değişmesiyle mağdur olan 88 site sakini Büyükşehir Meclisi’nde haklarını aradılar. 

Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü!

Bursa kentsel dönüşüme hızlı başladı. Yerinde dönüşümün neredeyse zorunlu hale geldiği kentte yenilenmenin kentsel dönüşümle gerçekleşmesi benimsendi. Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü.

bursa kkentsel dönüşüm imsiad Haberi

bursa kkentsel dönüşüm imsiad

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş adamları Derneği (İMSİAD), düzenlediği ‘Sektörel Bilgilendirme Toplantısı’nda üyelerinin inşaat sektörünün en öncelikli gündem maddeleri arasında yer alan kentsel dönüşüm konusunda en doğru bilgileri almalarını sağladı.


Mescioğlu: Bursa Büyükşehir Belediyesi önemli bir yaklaşım sergiliyor

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen yerlerde 0,5’e kadar emsal artışı yapılabileceği kararının özellikle değerli bölgelerde firmaların önünü açacak bir yaklaşım olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında Başkan Mescioğlu: “Biliyor ve inanıyoruz ki, Bursa ve ülkemiz paydasında çalışan biz müteahhit ve inşaat sanayicilerinin çalışmalarına yapılacak her katkı, yapı kalitesinin artmasından, istihdama kadar asıl kamuoyuna fayda sağlayacaktır. Uluşehir Bursamızda yaşayan herkes için özlenen Bursa’nın anahtarı, Bursa inşaat sektörünü koruyup gözetmekten geçmektedir. Bu anlamda, kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen yerlerde...