25 / 04 / 2024

büyükçekmece bina yenileme

büyükçekmece bina yenileme

Beklenen İstanbul depremine hazırlıksız yakalanmamak için kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Büyükçekmece Belediyesi, deprem riski taşıyan 48 evi daha yıktı. 

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde son 10 senede 1052 bina yıkıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında 138'i acil olacak şekilde 3 bin binanın dönüştürülmesi planlanıyor...

Büyükçekmece'de hasarlı 3 bina yıkıldı!

2019 senesinden Silivri'de meydana gelene deprem nedeniyle Büyükçekmece'de hasar alan 3 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Büyükçekmece'de depreme dayanıksız 5 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilçede bulunan 5 riskli bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Büyükçekmece'de riskli 70 bina yıkıldı!

Büyükçekmece Belediyesi, 2019 Silivri depreminde hasar gören 70 binayı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıktı.

Büyükçekmece'de riskli iki bina yıkıldı!

Büyükçekmece Belediyesi, Atatürk Mahallesi’nde riskli olduğu belirlediği iki binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

Büyükçekmece'de hasarlı 9 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de 2019 Eylül ayında yaşanan depremde hasar gören Hilal 86 sitesinde 9 blok kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.

Büyükçekmece'de risk taşıyan 13 bina daha yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Büyükçekmece'de, risk oluşturan 13 binanın daha yıkımına başlandı.

Büyükçekmece'de depremden hasar gören 8 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de geçen yıl eylül ayında merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören 8 bina ve 100 bağımsız bölümün yıkımı gerçekleşti.

Büyükçekmece Adliye binasına depreme dayanıksız raporu: Göçme riski var!

Uzmanlar büyük İstanbul depreminin kapıda olduğuna ve acilen önlem alınması gerektiğine her gün dikkat çekerken Büyükçekmece Adliyesi’nin depreme dayanıksız olduğu Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY) çerçevesinde alınan raporla öğrenildi. 

Büyükçekmece'de 11.9 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Büyükçekmece 2. İcra Dairesi, Mimarsinan Mahallesi, Silivri Caddesi'nde bulunan 4 katlı binayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 11 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece'deki 8 katlı bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 8 katlı bina yıkıldı...

Büyükçekmece'de riskli 2 bina yıkıldı!

Marmara Sivrice açıklarında 2019 Eylül'de meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen Büyükçekmece'de riskli tespit edilen 2 binanın daha yıkımına başlandı...

büyükçekmece bina yenileme Haberi

büyükçekmece bina yenileme

Beklenen İstanbul depremine hazırlıksız yakalanmamak için kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Büyükçekmece Belediyesi, deprem riski taşıyan 48 evi daha yıktı. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’ün beklenen İstanbul depremine yönelik olarak yaptığı son açıklamanın ürkütücü olduğunu dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyüklüğünü 7.2 ile 7.8 arasında olacağını söylemekle beraber yıkıcı şiddetinin 9 olabileceğini söyleyince ben o gece depremle uyandım” diye konuştu.

“Herkesi göreve çağırıyorum”

Büyükçekmece Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; deprem hazırlıklarına aralıksız devam eden Büyükçekmece Belediyesi, belediye-vatandaş işbirliğnde başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Fatih mahallesinde 5’er katlı 3 bloktan oluşan 36 riskli konut ile 19 Mayıs mahallesindeki 12 konuttan oluşan 5 katlı riskli binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Teknik ekibi ile birlikte yıkımlara katılan ve incelemeler yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı...