24 / 04 / 2024

Çatı da kat mülkiyeti kanunu

Çatı da kat mülkiyeti kanunu

Kat malikleri kurulunun verdiği yetki ile site veya bina yönetimi tarafından müdahalenin men'i ve ecrimisil davaları açılabiliyor, yapılmış olan yapılar varsa, değişiklikler varsa eski hale getirilmesi talep edilebiliyor.

360 Midi Alaçatı'da yüzde 40 peşin 18 ay vade avantajı!

Demirbaş Hanesel ortaklığının Tuzla Tepeören'de hayata geçirdiği 360 Midi Alaçatı'da yüzde 40 peşin 18 ay vade avantajıyla satışlar devam ediyor. 

Ankara ve Bursa'da kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Ankara ve Bursa'da kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediliyor. Söz konusu ihaleler 30 Ocak, 2 Şubat, 6 Şubat ve 8 Şubat'ta yapılacak.

Kempinski Residences Alaçatı'da yüzde 50 peşin 6 ay vade fırsatıyla! Teslimler Haziran 2024'te!

Çeşme, Alaçatı'nın en özel projelerinden biri olan Kempinski Residences Alaçatı Dilek Gayrimenkul tarafından hayata geçiriliyor. Kempinski Residences Alaçatı'da yüzde 50 peşin 6 ay vadeyle satışlar devam ediyor.

Fiyat sabitleme furyasına Migros da katıldı! Migros markalı 419 temel ihtiyaç ürünün fiyatı sabitlenecek! 

Zincir marketlerden sabit fiyat uygulamana Migros da katıldı. Migros markalı 419 temel ihtiyaç ürününde fiyatlar sabitlenecek. İşte kampanya detayları...

Şanlıurfa'da kat karşılığı inşaat ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa'da kat karşılığı bina inşaat işi ihale edecek. İhale 18 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Çeşme Alaçatı'da 12.1 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı, İzmir Çeşme Alaçatı'da yer alan 3 adet arsayı 12 milyon 150 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Türk Kızılay, Şanlıurfa'da kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa'da kat karşılığı inşaat yaptıracak, ihale 13 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak.

Invictus Alaçatı'da ilk etap Haziran'da teslim edilecek!

Invictus İnşaat tarafından Alaçatı'da hayata geçirilen Invictus Alaçatı'da ilk etap teslimi Haziran'da yapılacak. Proje yatırım anlamında alıcılara büyük kazanç vaat ediyor. 

Cedi Osman Alaçatı'da villa kiraladı!

Yaklaşık bir senedir oyuncu Ebru Şahin ile aşk yaşayan basketbolcu Cedi Osman, Alaçatı'da villa kiraladı. 

Türk Kızılay'dan Adıyaman'da kat karşılığı inşaat ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü Adıyaman'da kat karşılığı inşaat ihalesi yapıyor. Firmaların ihale zarflarını en geç 04.09.2020 günü saat 11:00’a kadar Türk Kızılay Adıyaman Şube Başkanlığına göndermiş olmaları gerekiyor.

Ezgi Mola Alaçatı’da mekan açtı!

Büyük hayalini gerçekleştiren güzel oyuncu Ezgi Mola, Alaçatı’da mekan açtı. Mola’nın sevgilisi Mustafa Aksakallı, uzun zamandır Çeşme’de mekan işletmeciliği yapıyor. 

Farah Zeynep Abdullah Alaçatı’da köy evi kiraladı!

Ailesiyle birlikte Londra’da Farah Zeynep Abdullah, 1 aylığına Alaçatı’da köy evi kiraladı.

Aslışah Alkoçlar Alaçatı'da dükkan arayışında!

Geçtiğimiz haftalarda aşçılık eğitimi alan Aslışah Alkoçlar, Alaçatı'da dükkan arayışına girdi. Alkoçlar'ın hedefi bu yaz Çeşme'de bir restoran açmak.  

Çatı da kat mülkiyeti kanunu Haberi

Çatı da kat mülkiyeti kanunu

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Sitemizdeki apartmanlardan birinin en üst katındaki kat maliki, çatıyı teras yaparak kullanıyor. Buna engel olabilir miyiz?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Sitemizdeki apartmanlardan birinin en üst katındaki kat maliki, çatıyı teras yaparak kullanıyor. Buna engel olabilir miyiz?

Çatı da kat mülkiyeti kanunu gereği ortak alandır ve tüm kat maliklerinin açıkça rızası olmadıkça tek bir kat malikine özgülenemez ve bu alana teras vb. yapılar yapılamaz. Böyle bir durumun varlığı halinde kat malikleri kurulunun verdiği yetki ile site veya bina yönetimi tarafından müdahalenin men'i ve ecrimisil davaları açılabilir, yapılmış olan yapılar varsa, değişiklikler varsa eski hale getirilmesi talep edilebilir..

Site yönetimine dava açılır mı?

Bankalar, site ve apartman yönetimi kredisi verebilir...