25 / 04 / 2024

Döviz zammının inşaat sektörüne etkisi

Döviz zammının inşaat sektörüne etkisi

Dövizdeki artışın ardından seçimlerden sonra yaşanan güven ortamının gayrimenkul fiyatlarını yüzde 20-30 oranında arttıracağını belirtti. Artış oranını ise yüzde 20 ile 30 olacağını tahmin ediliyor.

1942'de Topkapı Sarayı'nın inşaatı tamamlanmış!

1942 yılında Topkapı Sarayı'nın inşaatının son aşamasına gelinmiş. Sarayın tamamlanmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından en nadide eserler getirilip burada sergilenmesi planlanmış. 

Kur artışının inşaat ve çimento sektörüne etkisi ne oldu?

Son aylarda dövizde meydana gelen dalgalanmalar inşaat ve çimento sektörünü de büyük ölçüde etkiledi. Peki kur artışının sektöre bıraktığı hasar ne oldu?

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

Giresun Doğankent'teki 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindi!

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Doğankent'te hayata geçirilen 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindiğini açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı TBMM'de!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatında, ihale şartnamesinde ifade edilen “sıvı izolasyon standartlarına aykırı bir malzemenin kullanıldığı” iddiasını TBMM'ye götürdü.

İstanbul'daki metro hatlarının inşaatı borçlanma tekliflerine onay verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı durdurulan metro hatlarının inşaatı için hazırladı dış borçlanma teklifi komisyonda gündeme alınmadı. 

Bursa Keles'teki sosyal hizmet binasının inşaatı tamamlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Keles'te hayata geçirilen; bünyesinde otopark, restoran, düğün salonu, konferans salonu ve fuaye alanı da bulunan sosyal hizmet binasının inşaatı tamamlanmak üzere.

CSO'nun yeni binasının inşaatında çalışan işçilere teşekkür konseri!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın inşaatı devam eden yeni salonundaki ilk konser, inşaatta ter döken işçiler için verildi.

Mike Pompeo: İran Devrim Muhafızları Ordusu İran'ın inşaat sektörünü kontrol ediyor!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, İran'ın inşaat sektörünü kontrol ettiğini söyledi.

Koronavirüsün inşaat malzemeleri sektörüne etkileri!

İMSAD’ın ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 32’ncisi ‘COVID-19/EKONOMİ-20’ başlığı altında düzenlendi. Toplantıda koronavirüsün inşaat malzemeleri sektörüne etkileri değerlendirildi.

Türkiye'nin Otomobili fabrikasının inşaatında 2 bin kişi çalışacak!

Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği Bursa Gemlik'te ''Çevresel Etki Değerlendirmesi'' (ÇED) toplantısı düzenlendi. Fabrikanın inşaatında 2 bin kişinin çalışacağı öğrenildi.

Döviz kurlarındaki artış inşaat maliyetlerini ne kadar artırdı?

Yüksek enflasyon ve döviz kurlarındaki artış inşaat maliyetlerini artırdı. Satışlar bu nedenle beklenenden az oldu.

Gümüşhane Stadı'nın inşaatına 2020'de başlanacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gümüşhane Dernek Federasyonu (GÜDEF) tarafından düzenlenen organizasyonda Gümüşhane Stadı'nın inşaatına 2020'de başlanacağını duyurdu.

Döviz zammının inşaat sektörüne etkisi Haberi

Döviz zammının inşaat sektörüne etkisi

Dövizdeki artışın ardından seçimlerden sonra yaşanan güven ortamının gayrimenkul fiyatlarını yüzde 20-30 oranında arttıracağını belirten uzmanlar, 'inşaat firmaları dolardaki artışı fiyatlarına yansıtmadı. Ama yılbaşından itibaren bu artış ev fiyatlarına yansıyacak. Artış oranını ise yüzde 20 ile 30 olacağını tahmin ediyoruz. Konutunu şimdi alan 1 ayda kar sağlayacak' dedi.


İnşaat sektöründe yeni yılla birlikte konut fiyatlarında artış yaşanabileceğini kaydeden sektör temsilcileri, dolar ve maliyetlerin artışının konut satış fiyatlarına henüz yansımadığını ancak yeni yılda yansımanın kaçınılmaz olacağına vurgu yaptı. Özellikle demir, çimento gibi ithalata dayalı ve dolar olarak ödemesi yapılan ürünlerin, dolardaki değer artışından dolayı fiyatlarının yükselmesi 1 ay sonra gayrimenkulde kendini göstereceğini belirten gayrimenkul uzmanlan ve firma yetkilileri, 'Her krizden bir fırsat doğar' sözüyle yatırımcılara seslenerek, bu anlayışla hareket etmeleri gerektiğini...