24 / 04 / 2024

dünyanın en küçük apartman daireleri nerede

dünyanın en küçük apartman daireleri nerede

Hong Kong'da dünyanın en küçük apartman daireleri bulunuyor. Yüz binlerce insan çok katlı apartmanların tuvalet büyüklüğündeki dairelerde üst üste yaşıyor.

LG 2022 model TV’lerinin Türkiye satışına başladı! Dünyanın en küçük OLED TV'si de sunuluyor

Güney Koreli elektronik devi LG, tüketicilerinin merakla beklediği 2022 model televizyonlarını Türkiye'de satışa sundu. Seride konsol ya da PC oyuncuları için ise dünyanın en küçük OLED TV’si de sunuluyor. İşte LG televizyonlarının 17 Haziran fiyat listesi...

Dünyanın en uzun asma köprüsü açıldı!

Mısır Kahire'de bulunan Rod al-Farag Axis Köprüsü hizmete açıldı. Köprü, 67.3 metre eniyle dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliği taşıyor.

Dünyanın en büyük dönme dolabı Ain Dubai 2020'de açılacak!

Dünyanın en büyük dönme dolabı olan Ain Dubai, Meraas Holding tarafından hayata geçiliyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Ain Dubai 2020 yılında açılacak.

İlker Aycı: Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz!

THY ve havacılığa ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ''Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz. Satın almıyoruz. Yatırımcılarımız yanılmasın'' dedi.

Dünyanın en büyük inşaat firmaları belli oldu!

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesi yayınlandı. Türkiye'den listeye 17 inşaat şirketi girdi...

Çin dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa etti!

Çinli mühendisler, Güneybatı Çin eyaleti Yunnan'da, Nujiang nehri üzerine dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa ettiler. 

Çinliler dünyanın en zengin köyünü kurdu! Herkese villa veriliyor!

Çinliler 380 haneli dünyanın en zengin köyü Huaxi'yi kurdular. Neredeyse her ailenin lüks villalarda yaşadığı bölgede yaşadığınız zaman bir şartı kabul etmeniz gerekiyor. İşte dünyanın en zengin köyü Huaxi ile ilgili detaylar...

Türk Ytong, dünyanın en büyük ytong tesisini kurdu!

Son üç yılda 80 milyon Euro'luk yatırım yapan Türk Ytong, son olarak 29 Ekim'de Dilovası tesisini açtı. Bu, dünyanın en büyük ytong tesisi oldu. 2,5 milyon metreküplük ytong üretim kapasitesine sahip olan şirket, bu yıl 400 milyon TL ciro hedefliyor.

Dünyanın en büyük havalimanı yarın açılıyor!

Yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı İstanbul Yeni Havalimanı'nda, 7 gün 24 saat esasına göre olağanüstü bir çalışma gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük havalimanı yarın açılıyor.

Dünyanın en uzun deniz köprüsü Çin'de açıldı!

Dünyanın en uzun deniz köprüsü Çin'de hizmete açıldı. 55 kilometre uzunluğundaki Hong Kong-Zhuhai-Macau Köprüsü'nün açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Dünyanın en büyük inşaat firmaları 2018 belli oldu!

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesi açıklandı. 46 Türk firmanın yer aldığı listede Türkiye müteahhitlik firması sayısını ve ülke sıralamasındaki yerini korudu.

Rönesans, dünyanın en büyük 36. müteahhitlik şirketi oldu!

Rönesans İnşaat,ENR'nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” 2018 yılı listesinde 36’ıncı oldu. 2017 yılında toplam 4,2 milyar dolar gelir elde eden şirketin uluslararası projelerinden elde ettiği rakam ise 3,64 milyar dolar.

Dünyanın en küçük evini nanorobotlarla yaptılar!

Fransız nanorobotik uzmanlar, yeni bir mikrorobot sistemi kullanarak dünyanın en küçük evine imza attı.

dünyanın en küçük apartman daireleri nerede Haberi

dünyanın en küçük apartman daireleri nerede

Hong Kong'da dünyanın en küçük apartman daireleri bulunuyor. Yüz binlerce insan çok katlı apartmanların tuvalet büyüklüğündeki dairelerde üst üste yaşıyor.








Alt gelir grubunun yaşadığı evlerde, mutfak, yatak odası, oturma odası bir arada bulunuyor.








Nüfusun yoğun, kiraların yüksek olduğu Hong Kong'da, daha çok yaşlı ve işsiz alt gelir grubu aileler bu evlerde yaşıyor.








Ranzaların yerleştirildiği dairelerde duvarlara yerleştirilen raflarda ise...