20 / 04 / 2024

emlak vergisi Mükellefiyeti

emlak vergisi Mükellefiyeti

2017 yılı emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, kimler emlak vergisi ödeyecek, kimler vergiden muaf olacak?

2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi 2017 için ilk taksit dönemi başladı. Peki, bu sene satışı gerçekleşen gayrimenkulün vergisini kim ödeyecek? 2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

İşte emlak vergisi ödeyenler!

1319 sayılı kanun gereğince her sene, senede iki taksit halinde ödenebilen emlak vergisi mesken, işyeri, arsa ve araziler için veriliyor. Peki, emlak vergisini kim öder? İşte emlak vergisi ödeyenler..

Emlak vergisi ne zaman ödenmeye başlanır?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi, bağlı olunan belediyeye senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenmeye başlanır? Emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman biter?

Emlak vergisi ne zaman başlar?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken bu verginin ödemeleri belediyeye yapılıyor. Peki, emlak vergisi ne zaman başlar?

Emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman sona erer?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar? Emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman sona erer?

Ne zaman emlak vergisi mükellefi olunur?

Emlak vergisi kanunu gereğince; Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder. Peki ne zaman emlak vergisi mükellefi olunur?

Emlak vergisi mükellefiyetin başlaması ve bitmesi!

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar? Emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman biter? İşte kanuna göre emlak vergisi mükellefiyetin başlaması ve bitmesi!..

Arazi emlak vergisi mükellefiyeti!

13576 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1319 Kanun Numaralı Emlak Vergisi Kanunu'nun İkinci Kısımının Birinci Bölümünde yer alan Arazi Emlak Vergisi mükellefiyeti ile ilgili hükümler haberimizde...

Emlak Vergisi Kanunu!

11 Ağustos 1970 tarihinde 13576 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1319 Kanun Numaralı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yer alan yasal hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Emlak vergisi nereye ödenir 2022?

Emlak vergisi mükellefi olup daha önce ödeme yapmayan kimseler ödemeleirn nereye ve nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir 2022?

2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Emlak vergisi mükellefler ilk taksitlerini 1 Mart itibarıyla ödemeye başlayacaklar. Gayrimenkul sahipleri bu sene ne kadar vergi ödeyeceklerini merak ediyor. Peki, 2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Emlak vergisi 2022 1. taksit ne zaman?

Emlak vergisi mükellefleri için vergi ödeme dönemi yaklaşıyor. Peki, emlak vergisi 2022 1. taksit ne zaman? Vergi en son ne zaman ödenebilir?

Emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

Emlak vergisi mükellefi olan vatandaşlar borcunu iki taksitte ödeyebiliyor. Peki, emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

Geliri olmayan vatandaşlara emlak vergisi müjdesi!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinden muaf olan milyonlarca vatandaş bulunuyor. Peki, emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisi muafiyet şartları neler? İşte detaylar...

Emlak vergisi mükellefleri dikkat! İtiraz edebilirsiniz!

Emlak vergisi değerlerini belirleyen Takdir Komisyonu kararlarına itiraz edilebilir mi? İşte ayrıntılar...

Emlak vergisi yüzde 100 arttı!

Emlak vergisi mükellefleri vergi tutarlarındaki artış karşısında şaşırdı. Emlak vergisi tutarları her 4 senede bir kez takdir komisyonlarınca hesaplanan arsa metrekare birim değerleri (rayiç bedel) üzerinden belirleniyor. Kimi ilçelerde değerler yüzde 100’ün üzerinde arttı.

Milyonlarca emlak vergisi mükellefini ilgilendiriyor!

30 Nisan 2021'den (bu tarih dâhil) önce verilmesi gerektiği durumda, emlak vergisi bildirimini yapmayan ya da bildirim yaptığı durumda vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerden hangi şartlarda emlak vergileri kapsamındaki gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları alınmayacak? İşte detaylar...

Evini günlük kiraya verene kötü haber! 

Konutlardan sonra bazı iş yerleri için de emlak vergisi mükellefiyeti bulunuyor. Evini iş yeri olarak kiraya verenler ise daha fazla vergi yüküyle karşı karşıya kalıyor...

İnternetten emlak vergisi ödeme 2021!

Türkiye sınırlarında yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunan yıl başlıyor ve elden çıkarılan zamana kadar sürüyor. 

Akdeniz Belediyesi’nden emlak vergisi uyarısı!

Mersin Akdeniz Belediyesi ,  7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Ocak  olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Beyoğlu Belediyesi'nden emlak vergisi için uyarı!

İstanbul Beyoğlu Belediyesi, yayınladığı yazılı açıklamada 7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Yüreğir Belediyesi'nden emlak vergisi için uyarı!

Adana Yüreğir Belediyesi yayınladığı yazılı açıklamada 7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

emlak vergisi Mükellefiyeti Haberi

emlak vergisi Mükellefiyeti

Emlak vergisi 2017 yılı 1. taksit dönemi, 1 Mart'ta başlayıp, 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Vergi için ödemeler ilçe belediyesine doğrudan veya e-belediye sistemi üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor.


Vergide bazı indirim ve muafiyet uygulamaları da bulunuyor. Peki, kimler ne zaman emlak vergisi ödeyecek? Kimler emlak vergisinden muaf olacak? Kimler vergiyi indirimli olarak ödeyecek?


1. Emlak vergisi mükellefi kimler?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


2. Emlak vergisinden kimler muaf?

Aynı kanunun 8. maddesine...