18 / 04 / 2024

Esnafa kira yardımı başvuru

Esnafa kira yardımı başvuru

Pandemi nedeniyle gelir kaybı yaşayan esnaflara verilecek olan kira destekleri için başvurular bugün sona eriyor. Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor. 

Almanya'da esnafa kira yardımı nasıl yapıldı?

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvurular bitti. Peki milyonlarca esnafın merakla beklediği kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvuru süreci sona erdi. Kira yardımına başvuruda bulunan esnaflar ise kira yardımının yapılacağı tarihi merak ediyor. 

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa gelir kaybı ve kira desteği ödeme tarihi, başvuru yapan esnafların gündeminde. Başvuru süreci 31 Mart 2021'e kadar uzatılan gelir kaybı desteği ve kira yardımı, değerlendirmelerin bitirilmesiyle beraber ödenecek.

Burhanettin Bulut'tan esnafa kira yardımı açıklaması!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kovid-19 salgını sürecinde iş yerleri kapanan eğlence sektörü çalışanları ve müzisyenlerle buluştu. AÇEYDER Başkanı Feridun Özkan, sorunlarını anlattı. Bulut, "Esnafa sağlanan kira yardımı yeterli değil" dedi.

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman başlayacak?

Ticaret Bakanlığı, esnafa kira yardımı ve gelir kaybı için değerlendirmelerin yapıldığını açıklamıştı. Milyonlarca esnaf şimdilerde kira yardımının ne zaman yapılacağını merak ediyor. İşte kira yardımı ile ilgili merak edilenler...

Esnafa kira yardımı ödemeleri başladı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemelerinin bugün başladığını söyledi.

Kira yardımı kimlere verilecek 2021? 

1000 TL esnaf desteği ve 750 TL kira yardımı için gözler resmi açıklamalara çevrildi. Kabine toplantısının ardından esnafa kira yardımı müjdesi geldi. Peki esnaf kira yardımı kimlere verilecek 2021? İşte tüm merak edilenler...

Balıkesir Karesi ve Altıeylül Belediyesi'nden esnafa 1000 TL kira yardımı!

Balıkesir Karesi Belediyesi pandemi boyunca kepenk indiren esnafa 1000'er TL kira yardımı yapacak.

Esnafa kira yardımından vergi alınacak mı?

Devletin vatandaşlarına yaptığı mali transferler karşılıksız verilir. Dolayısıyla bu yardımların vergiye tabi tutulmaması gerekmekte. Vergiye tabi tutulması amaçla bağdaşmaz. Peki esnafa verilecek kira yardımı vergiye tabi tutulacak mı? İşte detaylar...

Kira yardımı için başvuru süreci nasıl olacak? 

Koronavirüs ile mücadele kapsamında esnafa verilecek olan kira yardımı ile ilgili başvuru süreci belli oldu. Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak.

2021 kira yardımı ne kadar?

2021 yılında iş yeri sahipleri ve esnafa yapılacak kira yardımının detayları belli oldu. Peki 2021 kira yardımı ne kadar, 2021 kira yardımından kimler yararlanacak? İşte merak edilen her şey...

Esnafa kira yardımı ne kadar yapılacak?

Kira yardımı ödemeleri sürüyor. Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik anlamda zorluk çeken işletmelere devlet tarafından kira yardımı sunulacak. Kira yardımı genelgesi 81 ilin valiliklerine iletilirken, işletme sahipleri kira yardımı başvurusuyla ilgili detayları araştırıyor. 

Esnafa kira yardımı başvuru Haberi

Esnafa kira yardımı başvuru

Koronavirüs nedeniyle zor zamanlar geçiren esnafa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjde gelmişti. Takvim'de yer alan habere göre; esnafa 3 ay boyunca 1.000 liralık hibe (gelir kaybı desteği) ve 750 liraya kadar kira desteği olmak üzere toplamda 5 milyar liralık ödeme yapılacak. Ödemeler Ocak Şubat ve Mart aylarında olmak üzere üç eşit tutarda yapılacak. 

Desteklerin ödeneceği tarih ise 'ticaret.gov.tr' adresinden açıklanacak. Hibe desteğinden; taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş ve düğün salonu işletmecisi gibi küçük esnaf faydalanacak. Kira yardımını da 'basit usüle tabi' bulunan ve işyeri kirada olan esnaf alacak.

Tutar ne kadar? 

Aylık 1.000 liradan 3 ayda toplam 3 bin lira hibe desteği alan bir esnaf, işyeri kiraysa, büyükşehirlerde aylık...