16 / 04 / 2024

Faizsiz konut düzenlemesi nedir

Faizsiz konut düzenlemesi nedir

Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, Tasarruf finansman şirketlerine ilişkin yasal düzenleme birlikte sadece şirketlerin değil tüketici haklarının da koruma altına alındığını söyledi.

Faizsiz konut düzenlemesi sisteme ilgiyi ikiye katlayacak!

Tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınması teklifinin yasalaşmasıyla yeni bir dönemin başladığını dile getiren sektör temsilcileri, sektör büyüklüğünün ikiye katlanacağı ve mağduriyet yaşanma ihtimalinin sıfıra indirildiği görüşüne sahip.

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

İlk defa ev sahibi olacak vatandaşlar dikkat! Orta gelirliye konut düzenlemesi Meclis'ten geçti!

Orta gelirliye 'yeni evim' desteği kapsamında hazırlanmış olan Konut Finansman Paketi'ne ilişkin düzenleme TBMM'de kabul edilerek yasalaştı.

Ev alacaklar dikkat! Yeni KDV düzenlemesi ile neler değişti? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak, bugünkü köşelerinde yeni KDV düzenlemesi ile konut sektöründe nelerin değiştiğini tek tek açıkladı. İşte o yazı...

Kredi desteği ve kripto para düzenlemesi yabancıya konut satışını patlatır!

Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, yabancıya konut satışıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bahadır, “Bankaların kredi desteği ve kripto para düzenlemesi, konutta yabancı yatırımını patlatır” dedi.

21 faizsiz konut şirketi için komisyon kuruldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) tasfiyesine karar verilen 21 faizsiz konut şirketleri için tasfiye komisyonu kurdu. 

Faizsiz konut şirketleri mağdurları ne yapmalı?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), faizsiz finansman modeliyle konut ve araç edindiren toplam 21 firmanın tasfiyesine karar verdi. Peki faizsiz konut şirketleri hangileri? Mağdurlar ne yapmalı?

Faizsiz konut şirketleriyle ilgili son dakika kararı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 21 faizsiz konut şirketinin tasfiye edilmesine ilişkin karar aldı. BDDK tarafından alınan karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında duyuruldu.

Faizsiz konut şirketlerine yeni düzenleme!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yayınlanan karara göre; faizsiz konut şirketleri, belli bir tutarın üstündeki her işlem sırasında ayrıntılı işlem yapılacak.

Kripto para ve faizsiz konut sistemlerinde şikayetler arttı mı?

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, son günlerde gündemden düşmeyen kripto para vurgunlarına ve piyasaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, son günlerde kripto para ve faizsiz konut sistemlerinde şikayetlerin arttığını belirtti.

Faizsiz konut düzenlemesi sisteme ilgiyi ikiye katlayacak!

Tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınması teklifinin yasalaşmasıyla yeni bir dönemin başladığını dile getiren sektör temsilcileri, sektör büyüklüğünün ikiye katlanacağı ve mağduriyet yaşanma ihtimalinin sıfıra indirildiği görüşüne sahip.

Faizsiz konut sisteminde yeni dönem!

Faizsiz konut ve taşıt sistemine düzenleme ve denetim getiriliyor. Yeni düzenlemeyle şirsgari sermayesi 100 milyon TL olarak belirlendi. Fon havuzunda bulunan para ise amacı dışında kullanılamayacak. Müşteriye 14 gün içinde cay hakkı tanınacak. İşte detaylar...

Mustafa Elitaş'tan faizsiz konut şirketlerine uyarı!

Faizsiz konut ve taşıt edindirme vaadiyle son dönemde hızla artan tasarruf finansman şirketlerine yasal altyapı sağlayacak kanun teklifi TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonunda aynen onaylandı. Komisyonda şirket sahipleri görüşlerini paylaştı.

Markalı konut üreticileri de faizsiz konut sektörüne girdi!

Faizsiz konut ve otomobil finansman alanında faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketler düzenlemeyi memnuniyetle karşıladı. Markalı konut üreticilerinden Sinpaş, bu alanda faaliyette bulunacak Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı adıyla yeni bir şirket kurdu.

Faizsiz konut düzenlemesi nedir Haberi

Faizsiz konut düzenlemesi nedir

6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nda yapılan değişiklikler TBMM'de onaylandı. Yapılan düzenlemeyle tasarruf finansman şirketlerinin faaliyetlerini icra ederken denetim ve düzenleme kapsamına alınarak kurumsal yönetime, yeterli mali güce, gerekli organizasyon yapısına sahip olması hedefleniyor. Bu çerçevede bundan sonra bu şirketlerin kuruluş izinleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) en az 5 üyesinin aynı yöndeki oyuyla verilecek. Gerçekleştirilen düzenleme dahilinde Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliğinin ismi "Finansal Kurumlar Birliği" olarak değiştirilecek,  firmaların denetim ve düzenlenme görevi BBDK’da olacak.

Birikimevim tüm altyapısıyla yeni sisteme hazır

Yapılan düzenleme ile sektörün yeni bir döneme gireceğine değinen Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, kurulacak mekanizmanın sadece şirketlerin değil tüketici haklarının da koruyacağını söylüyor. Tasarruf finansmanının özellikle dar gelirli kişilerin küçük...