25 / 04 / 2024

FİDEM Fikirtepe kentsel dönüşüm

FİDEM Fikirtepe kentsel dönüşüm

Anayasa Mahkemesi'nin "Kamulaştırmaya veya bedeline itiraz davası açılamaz" hükmünü iptal etmesi, acele kamulaştırmanın başladığı Fikirtepe'de kafaları karıştırdı... Fikirtepe'de acele kamulaştırma da iptal mi? İşte FİDEM Başkanı'nın iptal yorumu...

Fikirtepe zirvesinde neler konuşulacak?

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesini durma noktasına getiren sorunların çözümü için bugün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde bir toplantı düzenleniyor. İşte o toplantının gündemini oluşturan sorunlar ve FİDEM'in çözüm önerileri...

Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurları yetkililere seslendi: Proje bitmiyor, yetkililer inisiyatif alsın! 

Kentsel dönüşüm mağduru Fikirtepeliler, AK Parti Fikirtepe seçim irtibat bürosunun önünde bir araya geldi ve tepki ile taleplerini tek tek sıraladı. 

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe kentsel dönüşüm projesindeki son durumla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İzmirlilerden 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talebi!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki kentsel dönüşüm kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talep ettiklerini belirtti.

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3461/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 12 Kasım 2021 tarihinde imzalandı.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerinde ev tahsisleri başladı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde kendilerine ev tahsisi yapılan 83 yaşındaki Nafiye ile kızı Leman Yavuz, yeni evleri için yaşadığı mutluluğunu dile getirdi. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ışık göründü!

Kadıköy Fikirtepe'de 14 senedir süren kentsel dönüşümde 61 proje adasında ışık göründü. Bölgede bir an önce inşaatlara başlanması planlanırken, Ocak'ta bölgenin şantiye alanına dönmesi öngörülüyor.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde teslimler 2023'e kadar tamamlanacak!

İstanbul Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm çalışmalarında sorunlar çözüme kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girmesiyle konut teslimleri hızlandı. Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen çalışmalarda son gelinen durumu anlattı. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kibritçi İnş. Taah. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile imzalandı. 

Fikirtepe kentsel dönüşümde tapu krizi!

Fikirtepe'de devam eden kentsel dönüşüm projesine yönelik tartışmalar devam ediyor. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş, evlerinin tapularının bir gecede hazineye devredildiğini dile getirdi. 

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sorunların araştırılması için önerge verildi!

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde mağdur olanların sorunlarının araştırılarak çözüm yolları geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm 2023'te tamamlanacak!

Turk Emlak Haber Ajansı yılan hikayesine dönen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgede ofis açarak mağdurlarla bir araya gelmeye başladı.

FİDEM Fikirtepe kentsel dönüşüm Haberi

FİDEM Fikirtepe kentsel dönüşüm

Anayasa Mahkemesi, Kamulaştırma Kanunu'nda "Mahkemelerce idare adına tescil kararı verilen kamulaştırma işlemleri sebebiyle hiçbir hak ve alacak talebinde bulunulamayacağı, kamulaştırmaya veya bedeline karşı itiraz davaları açılamayacağı" hükmünü iptal etmesiyle, Fikirtepe'de kafalar karıştı...


Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde acele kamulaştırma, mahkemenin "Davacı harçtan muaf olmakla harç alınmasına yer olmadığına, tespit isteyen davacının yaptığı giderlerin kendi üzerinde bırakılmasına, dosya üzerinden yapılan inceleme sonucu kesin olmak üzere karar verildi" şeklindeki kararıyla acele kamulaştırmaya temyiz veya itirazın yolu kapanmıştı...


Acele kamulaştırmaya acele karar! Haberimizi okumak için tıklayın! 

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı Fikirtepe kentsel dönüşüm projesini nasıl etkileyecek? 


Anayasa Mahkemesi, dün (14 Kasım 2014 Cuma) aldığı kararla 6487 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun "Kamulaştırmaya veya bedeline karşı itiraz davası açılamaz" hükmünü içeren maddesini iptal etti. İptal kararı, Resmi Gazete'de yayımlanmasından...