29 / 03 / 2024

haciz işlemleri kaç gün sürer

haciz işlemleri kaç gün sürer

Alacaklılar, borçlu kimseden alacağını tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki haciz işlemleri kaç günde başlar? Haciz işlemleri nasıl yapılır?

Haciz işlemleri 2013!

Haciz işlemleri ve süreci ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Haciz işlemleri 2013...

 EYT’de emeklilik işlemleri kaç günde sonuçlanır? İlk maaş Nisan’da yatacak mı?

Emeklilik dilekçelerini vermeye başlayan EYT’lilerin en çok merak ettikleri konuların başında “işlemler ne zaman sonuçlanır?” sorusu geliyor.  İşlemler kaç günde tamamlanacak? İlk başvuranlar emeklilik maaşını Nisan ayında alabilecek mi? İşte yanıtlar…

Ev devir işlemleri kaç gün sürer?

Ev alacak kişiler, önceki sahipleri ile irtibat halinde olup süreci takip etmelidir. Bu durumda alıcılar devir sürecinin nasıl işlediğini merak etmektedir. İşte sorulan Ev devir işlemleri kaç gün sürer? sorusunun yanıtı!

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? Ev satışında ya da başka bir taşınmazın satışında hangi belgeler gerekmektedir? İşte detaylar!

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex vurgununa yönelik yapılan operasyonda Faruk Fatih Özer'in evine haciz işlemi uygulanacak. 

Alt gelir TOKİ Şanlıurfa Maşuk başvuru işlemleri!

Alt gelir TOKİ Şanlıurfa Maşuk başvuru işlemleri 23 Kaısm 2015 tarihi itibariyle başlıyor. Başvuru bedeli 1.000 TL olarak belirlenen projede 107 adet konut satışa sunuluyor.

Haciz işlemleri kaç günde başlar?

Alacaklılar, borçlu kimseden alacağını tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki haciz işlemleri kaç günde başlar? Haciz işlemleri nasıl yapılır?

Kaçak bina yıkım işlemleri!

Ruhsata bağlanma imkanı bulunmayan yapıda verilen sürede aykırılığın giderilmemesi halinde ruhsat iptal ediliyor. Kaçak bina yıkılıyor. İşte, kaçak bina yıkım işlemleri!

Cins tashihi işlemleri nasıl yapılır?

Cins tashihi başka bir deyişle cins değişikliği işlemi, gayrimenkulün mevcut durumunun değiştirilmesi için yapılıyor. Peki, cins tashihi işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda hibe işlemleri için gereken belgeler!

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesin işlemine hibe deniyor. Peki, hibe işlemleri için neler gerekir? İşte, tapuda hibe işlemleri için gereken belgeler!

Hibe tapu işlemleri 2015!

Gayrimenkul tapusunun bir kimseden bir başka kimseye devredilmesi işlemi hem bir bedel karşılığında yapılabiliyor, hem de bedel almaksızın gerçekleşebiliyor. Peki, hibe tapu işlemleri 2015 nelerdir?

Emlak vergisi başka ilden ödeme işlemleri!

Emlak vergisi 2015 yılı 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Peki, bu süreçte farklı bir ilde bulunan mükellefler ne yapacak? İşte emlak vergisi başka ilden ödeme işlemleri...

Hacizli taşınmazın satış işlemleri!

Alacaklı borçluya karşı haciz işlemi başlatmışsa ve bazı taşınmazlarına haciz koydurmuşsa bunların satışını belli bir süre içerisinde istemekle mükellef oluyor. Peki, hacizli taşınmazın satış işlemleri nelerdir?

Haciz talebi örneği 2015!

Alacaklılar, borcunu tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015...

haciz işlemleri kaç gün sürer Haberi

haciz işlemleri kaç gün sürer

Haciz işlemleri kaç günde başlar?

Haciz ile, alacaklının borçludan alacağını alması için icra müdürlüğünde hukuki işlem başlatılıyor. Alacaklılar, borçlu kimseden alacağını tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor.


Tapu haciz talebi, İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Tapu haciz şerhi talebi örneği şu şekilde:


TAPU KAYDINA HACİZ ŞERHİ KOYMA 

TALEP YAZISI ÖRNEĞİ


T.C.

…..…… İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

DOSYA NO: 2015/……….. ESAS

Alacaklı :

Vekili :

Borçlu :

Borç Miktarı : ………………………….. (Masraf ve Faizler hariç)


Konu : Tapu kaydına haciz şerhi’nin konulması talebidir.

Alacaklı Vekili geldi. Borçlu hakkındaki takip kesinleşmiştir. Aşağıda kimliği kayıtlı borçlu adına TAKBİS’ten tespit edilen ve mevcut bilgileri bulunan gayrimenkulüne ve üzerine kayıtlı başkaca gayrimenkuller varsa tespit edilenlerin de kayden haczinin yapılabilmesi için ………………….Tapu Sicil Müdürlüğüne talimat yazılmasını talep ederim, dedi.


 ……/ ……/ 2015


Alacaklı Vekili

Av. …………………………….


Başvuru sonrasında borçlu...